Εκ νέου συναντώνται στις 20:30 σήμερα οι τρεις αρχηγοί της συγκυβέρνησης για να οριστικοποιήσουν την κατ΄ αρχήν συμφωνία που επετεύχθη και οδηγεί στην κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. και την αντικατάσταση της από άλλο φορέα.

Εκτός από την ΕΡΤ στο τραπέζι του διαλόγου θα πέσει σήμερα η επικαιροποίηση ης προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που ετέθη από του προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Από τη χθεσινή συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες, φάνηκε πως τα κόμματα επιζητούν τη σύγκλιση, ενώ απομακρύνεται και το ενδεχόμενο των εκλογών.

Οι δύο αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται να υπαναχώρησαν στην απαίτησή τους για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, πετυχαίνοντας δέσμευση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου για λειτουργία όλων των συχνοτήτων και εκπομπή κανονικού προγράμματος.

Πριν τη συνάντηση θα συγκληθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για να παρουσιάσουν το πλαίσιο της συμφωνίας τόσο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση όσο και για τη συνολική κυβερνητική λειτουργία.

Η νέα σύσκεψη ορίστηκε για τις 20:30 καθώς ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ταξιδέψει νωρίτερα στη Βιέννη για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ