Κοινή γραμμή για τη νέα κρατική τηλεόραση φαίνεται ότι βρήκαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κατά τη σύσκεψη της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν μιλούν για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αλλά μόνο για δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία μεταξύ των τριών αρχηγών να προχωρήσει ταχύτατα η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της νέας δημόσιας τηλεόρασης ΝΕΡΙΤ που ενδέχεται μάλιστα να έρθει με τη μορφή του κατεπείγοντος στη Βουλή και να ψηφιστεί εντός της επομένης εβδομάδος.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι συμφώνησαν στον ενδιάμεσο φορέα, αλλά παραμένουν αρκετές λεπτομέρειες να καθοριστούν.

Παράλληλα οι τρεις αρχηγοί περιμένουν να συνεδριάσει η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, η οποία αναμένεται ότι θα εκδώσει απόφαση στο ίδιο πνεύμα ως είθισται με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ Κ. Μενουδάκου.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει από την απόφαση να διευκρινιστούν διάφορα ερωτήματα που έχουν προκύψει σε σχέση με τον ενδιάμεσο φορέα.

Πάντως, όπως κατέστησε σαφές χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, αυτό που συζητείται είναι η επαναλειτουργία όλων των δημόσιων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών συχνοτήτων. Πληροφορίες λένε ότι εξαιρούνται τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και η Ραδιοτηλεόραση.

Η πρόταση της κυβέρνησης που πήραν στα χέρια τους ατύπως στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ προβλέπει την πρόσληψη 1.200 υπαλλήλων με δίμηνες ή τριμηνιαίες συμβάσεις στον ενδιάμεσο φορέα.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτός ο αριθμός να αυξηθεί ακόμα και να περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ