«Δεν με άδειασε κανείς. Είμαι πλήρης», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε ότι «η πολιτική έχασε από τη μη ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου».

Ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι «Όσοι διατύπωσαν άποψη για το νομοσχέδιο, με έπεισαν ότι δεν είχαν διαβάσει τίποτα για το νομοσχέδιο. Κάποιοι άλλοι το είδαν ως άρλεκιν το βράδυ πριν κοιμηθούν». Ανέφερε ακόμη ότι «δεν είμαι παρατηρητής. Είμαι πολίτης που αξιολογώ τις εμπειρίες αυτών των ημερών».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «συμφωνούμε σε ό,τι μας επιβάλει η τρόικα και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε στα αυτονόητα μόνοι μας» ενώ με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο υποστήριξε ότι «εγώ δεν έχω την αλαζονεία να αναφέρεται ως νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. Με ενδιαφέρει να είμαστε συνεπείς στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο γιατί θα αρχίσουν τα πρόστιμα. Πιστεύω ότι τα κόμματα που κατέθεσαν προτάσεις πρέπει να προχωρήσουν σε σύγκλιση, χρειάζεται το αντιρατσιστικό. Πρέπει όμως τα κόμματα να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο».

Τόνισε πάντως προς πάσα κατεύθυνση ότι «το νομοσχέδιο δεν έχει ούτε ταυτότητα, ούτε φωτογραφία ούτε όνομα. Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν ποιος θα κάνει σφάλμα». Και ξεκαθάρισε ότι «ο νεοφασισμός και ο νεοναζισμός δεν αντιμετωπίζονται μόνο με νόμους και ούτε χαϊδεύουμε κανέναν».

Αναφέρθηκε όμως και στο ενδεχόμενο διαδοχής του λέγοντας: «Όσο είμαι υπουργός, είμαι. Κάποια στιγμή θα φύγω. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Γιατί ρωτάτε συνέχεια τι θα γίνει με εμένα; Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας. Έχουμε μια μεταλλαγή του εγκλήματος. Το κοινό έγκλημα αρχίζει και βρίσκει άκρες» και αναφέρθηκε στη συνέχεια στα ζητήματα των φυλακών.