Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου αρνείται να διευθετήσει το θέμα των πολιτών που έπεσαν θύματα απάτης πρώην στελεχών του Λιμεναρχείου Ραφήνας, σχετικά με την έκδοση αδειών αλιείας ή πλόων έναντι αμοιβής, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάντζας και Θ. Δρίτσας, με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη.

Στο συγκεκριμένο λιμεναρχείο ανήκουν περίπου 15.000 σκάφη και, όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές, οι ιδιοκτήτες των σκαφών που εξαπατήθηκαν, ενώ είχαν καταβάλει χρήματα για μεταβιβάσεις ή ανανεώσεις αδειών, λάμβαναν έγγραφα σε χαρτί Α4 και όχι τα ανάλογα επίσημα βιβλιάρια.

Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας έχει δώσει οδηγίες προς το κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας στις περιπτώσεις ατόμων που προκύπτει ότι έχουν κατατεθεί έγγραφα, αλλά λείπουν από το σχετικό φάκελο, να γίνει προσπάθεια ανασύστασής του και να προβούν στην ικανοποίηση του αιτήματος του πολίτη.

Μάλιστα, τόνισαν ότι στις περιπτώσεις που δεν προκύπτει ότι έχει γίνει κατάθεση σχετικού δικαιολογητικού για το θέμα (εφορία, δήμος κ.λπ.), τότε οι πολίτες θα πρέπει να προχωρούν σε μηνύσεις εναντίον των υπευθύνων και να υποβάλουν νέο αίτημά τους για χορήγηση άδειας πλόων ή αλιείας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, για την εν λόγω υπόθεση έχουν γίνει πολλές μηνύσεις πολιτών εναντίον των υπευθύνων, ενώ σε αυτήν εμπλέκονται δέκα στελέχη του Λιμενικού, εκ των οποίων το ένα έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, τέσσερα έχουν ήδη απομακρυνθεί, ενώ τα υπόλοιπα πέντε παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο Ανακριτικό Συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει εάν υπάρχει λόγος να αποταχθούν για πράξεις που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη του στρατιωτικού ή το κύρος του Σώματος ή μαρτυρούν έλλειψη ακεραιότητας και διαφθορά χαρακτήρα.