Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΑΚΕΛ με αφορμή δήλωση του γενικού γραμματέα του κόμματος Άντρου Κυπριανού ότι η κυβέρνηση οφείλει να παραπέμψει το μνημόνιο για συζήτηση και έγκριση από τη Βουλή, αν σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους στην Κύπρο.

Ο κ. Κυπριανού είχε επίσης επικρίνει την κυβέρνηση για την πρόθεση πώλησης αποθεμάτων χρυσού, αναφέροντας ότι ως αντιπολίτευση παλαιότερα είχε αντιδράσει όταν ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, κατά τον ισχυρισμό του, είχε θέσει θέμα πώλησης των αποθεμάτων χρυσού.

Η κυβέρνηση αντέδρασε έντονα με γραπτή δήλωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου, στην οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση σέβεται πλήρως τους δημοκρατικούς θεσμούς και δεν χρειάζεται υποδείξεις από όσους για πέντε χρόνια περιφρόνησαν πολλές φορές την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία και τη Βουλή, για τα ίδια θέματα.

«Υπενθυμίζεται ότι είναι η κυβέρνηση Χριστόφια που συγκρούστηκε με τον τέως διοικητή Αθανάσιο Ορφανίδη, για την πώληση του χρυσού σε καλύτερες εποχές για την οικονομία, για να δώσει κι άλλα επιδόματα», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε ότι το θέμα του χρυσού έχει συμπεριληφθεί στα ενδεχόμενα μέτρα για διάσωση της κυπριακής οικονομίας, αναφέροντας ότι η διαδικασία πώλησης χρυσού είναι αποκλειστική ευθύνη της Κεντρικής Τράπεζας και όχι της κυβέρνησης, γεγονός που προσποιείται ότι δεν γνωρίζει ο Άντρος Κυπριανού.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr.