Στο συνέδριο του ΚΚΕ μιλάει η Αλέκα Παπαρήγα αυτή την ώρα. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ σημειώνει τους στόχους του κόμματος της και τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι: «Ταυτόχρονα το 19ο Συνέδριο δίνει απάντηση στο πιεστικό ερώτημα πώς θα οργανωθεί ο αγώνας απόκρουσης των βάρβαρων ταξικών αντιλαϊκών μέτρων από οποιαδήποτε κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης και των συμφερόντων των μονοπωλίων, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση του λεγόμενου αντιμνημονιακού τόξου από τη λαϊκή Δεξιά ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Απαιτείται να απαλλαγούμε από κάθε πνεύμα πρακτικισμού, χαλαρότητας, προχειρότητας, ώστε όλα τα σφυριά να χτυπάνε στον ίδιο στόχο: Να συσπειρώνονται οι αντιμονοπωλιακές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις στη βάση της κοινής δράσης και με τα δικά τους καθήκοντα κατά κλάδο και χώρο», υποστηρίζει μεταξύ άλλων. Και αναφέρεται στη δύναμη που θα έχει η λαϊκή συμμαχία.

Τονίζει το θέμα των στρατηγικών που πρέπει να δοθούν απέναντι στα καυτά ζητήματα του ελληνικού λαού. Αναφέρεται στη δύναμη της λαϊκής συμμαχίας με έκφραση τη λαϊκή εξουσία.

Υποστηρίζει πάντως για το ΣΥΡΙΖΑ ότι: «Όλα τα κόμματα μιλάνε για κλέφτες, διεφθαρμένους, και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο βλέπει ότι έχει πιθανότητα να κυβερνήσει, μιλάει για «κλεπτοκρατία», για καλούς και κακούς επιχειρηματίες, για κυβέρνηση της διαπλοκής, ώστε να απαλλαγεί από όποιες δεσμεύσεις ανέλαβε στις τελευταίες εκλογές ότι θα έπαιρνε μέτρα κατά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Δείτε εδώ όλη την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα