Συντάξεις χηρείας: Γιατί καθυστερούν οι αυξήσεις

Τι αναφέρει ο Τάσος Πετρόπουλος για το πότε θα καταβληθούν


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:03
02/07/2019
Συντάξεις χηρείας: Γιατί καθυστερούν οι αυξήσεις
1
loading

«Σήμερα, καταβάλλονται οι επικουρικές στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, μετά από 19 μήνες», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7». Όπως είπε, «η Εθνική Τράπεζα επιδίωξε να μην πληρώσει αυτά που οφείλει. Είναι οφειλέτης εισφορών και πρέπει να τις καταβάλει».

Αναφορικά με το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν τρεις πυλώνες, επισημαίνοντας ότι ο πρώτος πυλώνας είναι το δημόσιο σύστημα ασφάλισης με κύρια και επικουρική σύνταξη, ο δεύτερος πυλώνας είναι τα επαγγελματικά ταμεία και ο τρίτος πυλώνας είναι η ιδιωτική ασφάλιση.

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να υποβαθμίσει και να υποβιβάσει την επικουρική σύνταξη από τον πρώτο πυλώνα στον τρίτο που είναι η ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε άμεσες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, διότι το ποσό που δεν θα εισρέει από εισφορές και θα πηγαίνει αλλού, δεν θα τροφοδοτεί τις συντάξεις», υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε σχέση με τις καθυστερήσεις στις αυξήσεις των συντάξεων χηρείας, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα προκύπτει από τον πάροχο, λόγω του πολύπλοκου συστήματος, εκτιμώντας ότι θα καταβληθούν το επόμενο δίμηνο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Τι

    Να δίνετε τώρα αφού περιμένετε πως και πως να πεθάνουμε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει