Παρέμβαση Ντελόρ και Πρόντι για την κρίση ζητά η Διαμαντοπούλου

«Αναγκαία για το μέλλον της Ευρώπης και την ευημερία των λαών»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:57
20/03/2013
Παρέμβαση Ντελόρ και Πρόντι για την κρίση ζητά η Διαμαντοπούλου
3
loading

Να αναλάβουν πρωτοβουλία για την υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης ζητεί με επιστολή της προς τους πρώην Προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ και Ρομάνο Πρόντι, η πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή τις αναταράξεις που σημειώνονται με το «όχι» των Κυπρίων για κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Η κ. Διαμαντοπούλου ζητά από τους κ.κ. Ντελόρ και Πρόντι μία «μια δημόσια παρέμβαση ηγετικών προσωπικοτήτων, αφοσιωμένων Ευρωπαϊστών, που απέδειξαν με την πράξη και την ιστορία τους ότι υπηρέτησαν την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και της λειτουργίας της με κανόνες δικαίου, πειθαρχίας και αλληλεγγύης».

Η πρώην υπουργός τονίζει ότι είναι πολύ σημαντική και αναγκαία για το μέλλον της Ευρώπης και την ευημερία των λαών της μια τέτοιου είδους παρέμβαση και «μια διακήρυξη που θέτει εκ νέου το όραμα και ανανεώνει το στόχο για μια Ενωμένη Ευρώπη, προτείνοντας τα μέσα για την υλοποίησή τους, φαίνεται ότι δεν μπορεί παρά είναι ίσως πιο εύκολο να προέλθει από ηγέτες που δεν έχουν το άγχος της επανεκλογής τους σε εθνικές εκλογές και δεν ενδιαφέρονται να πρωταγωνιστήσουν στο σημερινό ευρωπαϊκό σενάριο της Ευρώπης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ», δηλαδή χώρας εναντίον χώρας, βορρά εναντίον νότου, κέντρου εναντίον περιφέρειας».

Η Άννα Διαμαντοπούλου εξαίρει τον καταλυτικό ρόλο των κ.κ. Ντελόρ και Πρόντι στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και τονίζει την ανάγκη «να σταματήσει τώρα η νέα μορφή ενός πανευρωπαϊκού πολέμου, με τον καλπασμό του λαϊκισμού και εθνικισμού, που με τα ιδιαίτερα διαφορετικά χαρακτηριστικά από χώρα σε χώρα, κινδυνεύουν να διαλύσουν το πιο ευγενές και σημαντικό επίτευγμα της πολιτικής ιστορίας, την ένωση, δηλαδή, Ευρωπαϊκών κρατών, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών και μόνο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar butler29

  Τα πακετα ντελορ πανε κυρια μου. οτι φαγατε φαγατε τωρα μονο πακετα ντελορδα.

 2. avatar Δεινόσαυρος

  Ένας από τους άπειρους λόγους που χάρηκα που το πασοκ πάτωσε είναι που δε βλέπω συνέχεια τη μουτσούνα της. Ως τι μιλάει η μανταμίτσα ήθελα να ξέρω...

 3. avatar laros

  Ειναι καθηγητρια στο γνωστο πανεπιστημιο που ειναι και ο καθηγητη γαπ αδελφος του αλλου που ειναι καθηγητη στο πανεπιστημιο Αθηνων , τον γαμπρο του αλλου που ειναι καθηγητη στο πανεπιστημιο Πειραιως κλπ
  (Για οποιον δεν καταλαβε γαπ , αντρικο , κατσαν..)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει