Με εξώδικο απάντησε στην Αυγή ο Ι. Κωτούλας

Με αφορμή δημοσίευμα που τον αποκαλεί «υμνητή του Χίτλερ»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:35
13/03/2013
Με εξώδικο απάντησε στην Αυγή ο Ι. Κωτούλας
2
loading

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλε ο ιστορικός Ιωάννης Κωτούλας στην εφημερίδα «Αυγή», σχετικά με τα δημοσιεύματά της αλλά και, όπως επισημαίνεται «όσους αναπαρήγαγαν τα πλαστογραφημένα στοιχεία».

Στην εξώδικη διαμαρτυρία αναφέρεται:
«ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ
του Ιωάννη Κωτούλα του Επαμεινώνδα, ιστορικού
Σταδίου & Δραγατσανίου

ΚΑΤΑ
του Νίκου Φίλη Διευθυντή της Εφημερίδας ¨Η ΑΥΓΗ¨
Αγίου Κωνσταντίνου 12 104 31 Αθήνα
Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην έγκριτη εφημερίδα σας ¨Η ΑΥΓΗ¨ με τίτλο «Ένας υμνητής του Χίτλερ, σύμβουλος της κυβέρνησης για την ιθαγένεια» (σελίδα 9), παρουσιάζομαι ως φιλοναζιστής - υμνητής του Χίτλερ. Για να στηρίξει ο συντάκτης του δημοσιεύματος τον ισχυρισμό του αυτόν, παραθέτει απόσπασμα από το βιβλίο μου με τίτλο «Η άνοδος του Γ΄ Ράιχ».

Η καταγραφή της Ιστορίας και η παράθεση ιστορικών γεγονότων αλλά και απόψεων άλλων ιστορικών, από έναν αντικειμενικό ερευνητή της Ιστορίας, όπως φιλοδοξώ να είμαι, ούτε υποκειμενικοποιείται ούτε λογοκρίνεται.

Ο συντάκτης σας, κατά παραβίαση κάθε έννοιας δεοντολογικής δημοσιογραφίας αποκρύπτοντας ή αγνοώντας τις αντιρατσιστικές δημόσιες τοποθετήσεις μου και τη συνεργασία μου με τους μετανάστες, παρουσίασε στο δημοσίευμά του την εντός εισαγωγικών άποψη του διακεκριμένου αντιναζιστή στοχαστή Jacques Ellul, ως δικό μου στοχασμό, με προφανή σκοπό να μειώσει το επιστημονικό μου έργο και να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου. Η πλαστογραφία αυταπόδεικτη.

Αλήθεια, πως και μου χαρίσθηκε και δεν με παρουσίασε και ως Σταλινικό, αφού στο άλλο ιστορικό μου βιβλίο με τίτλο «Στάλιν : Ο αρχιτέκτονας της Σοβιετικής Ένωσης» αναφέρομαι στις δομικές επιτυχίες και την ισχυρή προσωπικότητα του Στάλιν:!!!

Κύριε Διευθυντά ,
Ζητώ με την παρούσα δήλωση - διαμαρτυρία μου να προβείτε, όπως έχετε υποχρέωση κατά τον νόμο, στην δημοσίευση της παρούσης δήλωσης στην εφημερίδα σας στην ίδια θέση και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία, επιφυλασσόμενος δε να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου και να κινηθώ αστικά και ποινικά για την προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Ο Διαμαρτυρόμενος – Δηλών
Ιωάννης Κωτούλας»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Dinos

  πόσο πιο ακροδεξια θα μας παει η κυβερνηση του adoni ???
  με τους «Πεφωτισμένους», τους Μασώνους και αυτους που θέλουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων ;
  Και οι Ελληνες παραμένουν απαθείς , αβουλοι,δειλοί και μοιραίοι , ή μήπως οχι ;;;.
  Μας έχουν πείσει τελικά οτι ο διεθνισμός ( να υπερβαίνεις το έθνος-κράτος αποβλέποντας σε μια ευρύτερη κοινωνία ) ειναι χειρότερος από αυτό που ζούμε σήμερα η μηπως οχι ;;

 2. avatar Stamatis Kiriakidis

  ΞΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ.
  ΔΥΟ (ΑΚΡΑΙΕΣ) ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ...
  ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει