«Έχει σημειωθεί μείωση των προσφυγικών ροών σε σχέση με την περσινή χρονιά κατά 12%», ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του καναλιού της Βουλής. Πρόσθεσε, πως το προσφυγικό ζήτημα υφίσταται ακόμα, αλλά «η Ευρώπη εξακολουθεί να μην συναινεί σε έναν δίκαιο καταμερισμό των βαρών και της ευθύνης των ανθρώπων αυτών που χρειάζονται προστασία, στέγη και σίτιση. Για τον λόγο αυτό γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει αυτή η στάση», επισήμανε ο κ. Βίτσας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξήγησε, πως «με την Τουρκία διατηρούμε έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας» και πως η Τουρκία έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, φιλοξενεί 4.000.000 πρόσφυγες, που δεν θέλουν να παραμείνουν εκεί, θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Το κεντρικό ζήτημα όμως είναι, ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται άνθρωποι ως μοχλός πίεσης είτε προς την Ελλάδα, είτε προς την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Βίτσας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.