Τη μορφή της συνεργασίας, όχι όμως της ένταξης (τουλάχιστον επί του παρόντος), με τον ΣΥΡΙΖΑ, στα πρότυπα του συντρόφου τους Γ. Μιχελογιαννάκη, επιλέγουν οι πρώην Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς.

Ο «αρραβώνας» θα επισημοποιηθεί σήμερα το απόγευμα με την παρουσία του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παπά, στην εκδήλωση που οργανώνουν οι δύο βουλευτές στο «Πόλις» με τίτλο «Κρίση: τι χρησιμεύει η Αριστερά;».

Παρουσία που επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Κουμουνδούρου, αφού είναι προφανές πως η παρουσία του κ. Παπά τελεί υπό την έγκριση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη όμως θορύβησε τόσο την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ όσο και την εσωτερική αντιπολίτευση.

Η πρώτη έσπευσε να πάρει πίσω τη συμμετοχή στην εκδήλωση του Βουλευτή Γ. Πανούση ο οποίος δήλωσε ότι είχε «κατ’ επανάληψη ενημερώσει τους οργανωτές» ότι την ίδια μέρα και ώρα είναι ομιλητής σε άλλο φόρουμ για την ενδοσχολική βία, με τους διοργανωτές να επιμένουν ότι είχε αποδεχθεί την πρόσκληση και είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών.

Όσο για την μειοψηφία στη ΔΗΜΑΡ, το «Αριστερό Δίκτυο», το οποίο κατά τους δύο διαγραφέντες βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, διοργανώνει τη σηεμρινή εκδήλωση, διέψευσε ότι η εκδήλωση έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτό, προσθέτοντας ότι «αποτελεί πρωτοβουλία αποκλειστικά των δύο ανεξάρτητων βουλευτών.

Σε κάθε περίπτωση στην εκδήλωση (που θα συντονίσει ο Στέλιος Κούλογλου) θα μιλήσουν ο ανεξάρτητος Βουλευτής Π. Μουτσινάς, ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Σμύρνης Ανδ. Νεφελούδης και ο πρώην Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων
Μιχ. Τρεμόπουλος. Το σίγουρο είναι ότι όσο πιέζεται η κοινωνία τόσο θα εντείνεται η ρευστότητα στο πολιτικό σύστημα της χώρας με κινήσεις σαν αυτή των δύο ανεξάρτητων Βουλευτών να είναι πλέον καθημερινότητα.