«Καταγγείλλαμε τον χρόνο στον οποιο χορηγήθηκε το συγκεκριμένο επίδομα. Πρώτη φορά ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πάει καλά στις εκλογικές της επιδόσεις και επιχείρησε να εξαγοράσει κάποιους συνταξιούχους δίνοντας ένα επίδομα το οποίο είναι απαραίτητο δήλωσε» ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «αυτά πρέπει να είναι προγραμματισμένα μέτρα, να εντάσσονται στον προϋπολογισμό. Να μην εκλαμβάνονται ως μια προσπάθεια εξαγοράς ψήφων.

Γιατί η κυβέρνηση, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ψήφισε την τροπολογία για την κατάργηση του αφορολογήτου. Εγώ δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου. Αλλά εγγυώμαι τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες. Για το ΕΚΑΣ έχουμε πει ότι από τον επόμενο χρόνο θα μπορούμε να εγγυηθούμε ένα μοναδικό μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων».

Για την πολιτική πόλωση ο κ. Μητσοτάκης «τα νέα άνεργα παιδιά τα οποία θα βρουν δουλειά σε μία νέα επένδυση στην Ελλάδα θα είναι οι ελιτ ή οι πολλοί; έχω μπλεχτεί με αυτούς τους διχασμούς. Εγώ δεν είμαι με τους πολλούς ή με τους λίγους. Είμαι με όλους. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Αυτός ο διχασμός και η πόλωση δεν μας ταιριάζει, δεν μας αξίζει. Δεν έχω ακούσει κανέναν στις περιοδείες μου να μου μιλάει για τον εμφύλιο.

Θυμάμαι ότι πριν από 30 χρόνια Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Χαρίλαος Φλωράκης άφησαν πίσω της την πιο τραυματική περίοδο και είπαν να το κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο, να κάνουμε πράξη την εθνική συμφιλίωση».

«Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για όσα λέμε. Την έμφαση που δίνουμε στην πρόληψη, τις δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες που μπορεί να κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού, να μιλήσουμε για τους καρκινοπαθείς, για το πως θα αναβαθμίσουμε τα νοσοκομεία μας.Υπάρχουν όλα στο πρόγραμμά μας», σχολίασε.

Και συμπλήρωσε λέγοντας «το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο. Η ελληνική οικονομία δεν υπεραποδίδει ως προς την ανάπτυξη αλλά ως προς την υπερφορολόγηση. Η ελληνική κυβέρνηση ήταν μνημονιακότερη των μνημονιακών. Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που σε υπερθετικό βαθμό πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μαύρη προπαγάνδα»

Απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι η ΝΔ εξυπηρετεί τις ελίτ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία μαύρη προπαγάνδα που βρίσκεται σε εξέλιξη: «Είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας και να προτείνουμε λύσεις; Όταν δεσμεύομαι ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αυτό είναι για τις ελίτ ή για τους πολλούς εργαζόμενους; Όταν δίνω αγώνα γιατί από την επιτυχία μιας επιχείρησης πρέπει να είναι πρώτα ωφελημένοι οι εργαζόμενοι είναι υπέρ της ελίτ; προσπάθεια άθλιας προπαγάνδας. Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία.

Δόθηκαν εξηγήσεις και επιμένει η προπαγάνδα και η μονταζιέρα να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει.

Το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή η δημόσια υγεία δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατική. Αν ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Γίνεται παντού. Γίνεται ήδη στην Ελλάδα».

«Καθαρή νίκη»

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε επίσης για το που θέτει τον πήχη στις  επερχόμενες εκλογές και έκανε λόγο για καθαρή νίκη που θα φέρει πρόωρες εκλογές.  «Ζητώ στις 26ης Μαϊου μία νίκη που θα φέρει μία πολιτική αλλαγή».

«Ανοιχτός δίαυλος με την τρομοκρατία»

Αναφερόμενος στα πρόσφατα κρούσματα βίας, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος των «μπαχαλάκηδων» με την τρομοκρατία και σημείωσε : «Δεν θα επιτρέψω σε 30 αλήτες – τραμπούκους να κρατάνε όμηρη ολόκληρη τη χώρα».

Κριτική άσκησε ο κ. Μητσοτάκης και στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας: «Στη βασική πρόβλεψη, στο ρυθμό ανάπτυξης η κυβέρνηση απέτυχε. Πάρτε παράδειγμα από άλλες χώρες. Εμείς ουραγοί στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει υπεραπόδοση αλλά υπερφορολόγηση. Για μένα δέσμευση εντός 18 μηνών η χώρα να επιστρέψει στη λεγόμενη δανειακή βαθμίδα. Να δανείζεται όπως η Πορτογαλία ή η Κύπρος.

Μιλώντας για την προκλητικότητα της Τουρκίας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο χρόνος αυτή τη στιγμή δουλεύει αντίστροφα. Η Τουρκία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου», ενώ για τις επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών σημείωσε:

«Θα υποστηρίξουμε το brand της ελληνικής Μακεδονίας ως την πραγματική Μακεδονία. Θα ενισχύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να κατοχυρώσουν μακεδονικά σήματα».