Καμμένος: Τον Τσίπρα μόνο εγώ μπορώ να τον ρίξω

«Εμένα στη Βουλή δεν μπορεί να με κάνει σκουπίδι, όπως κάνει τον Μητσοτάκη»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:00
16/05/2019
Καμμένος: Τον Τσίπρα μόνο εγώ μπορώ να τον ρίξω
26
loading

«Οι ΑΝΕΛ είμαστε η εγγύηση και για το σήμερα και για το αύριο, για την ευρωβουλή και για το κοινοβούλιο» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Οι ΑΝΕΛ βάζουμε το εθνικό, πάνω από το κομματικό, πάνω από το πολιτικό» τόνισε ο κ. Καμμένος, βάλλοντας τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά της ΝΔ και άλλων κομμάτων για τη στάση τους σε εθνικά θέματα και συνέχισε:

«Εκπροσωπούμε πατριωτικές δυνάμεις του τόπου, εκπροσωπούμε τις ελληνικές δυνάμεις, τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες θέλουν την πρόοδο του ελληνικού λαού και τη σταθερότητα. Είμαστε εκείνοι που μένουμε πιστοί στις αρχές μας, πιστοί στις αξίες μας. Είμαστε εκείνοι που θα επιβάλλουμε στο ευρωκοινοβούλιο να ακούγονται η ελληνική φωνή και η ελληνική συνείδηση».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε, ότι όταν θα γίνουν εθνικές εκλογές οι ΑΝΕΛ «θα παλέψουν για να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», αλλά όχι «με αποστάτες που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ», ούτε με ανθρώπους που έβλαψαν τη χώρα, ή «με εθνομηδενιστές που έχει μαζέψει μαζί του ο κ. Μητσοτάκης».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η θέση των ΑΝΕΛ στο μακεδονικό ήταν από την ίδρυση τους, η «εθνική θέση» του 1992. «Κανένα σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία…. η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Συντάσσομαι, πλήρως, με τον Κρις Σπύρου και την προσπάθεια των ομογενών Μακεδόνων για την κατάργηση της Συνθήκης των Πρεσπών, η οποία δεν ίσχυε, δεν ισχύει και δε θα ισχύσει ποτέ».

«Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε, μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και τη Δευτέρα, το κείμενο προσφυγής του νομικού τμήματος ελλήνων πολιτών στην ΟΥΝΕΣΚΟ, για την κατάργηση της Συνθήκης των Πρεσπών» συνέχισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Θα διανεμηθεί σε όλη την Ελλάδα, θα δοθεί σε όλα τα κόμματα, σε όλους τους βουλευτές και σε όλους τους πολίτες. Και προσκαλώ - παράλληλα με τις διαδικασίες των εκλογών για το ευρωκοινοβούλιο και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση - να συλλέξουμε όλοι τις υπογραφές αυτές, οι οποίες θα είναι η αρχή του τέλους για την κατάπτυστη αυτή συνθήκη. Σας καλώ να ενωθούμε, προκειμένου να έχουμε αποτέλεσμα, όχι φωτοβολίδες».

Κάλεσε, επίσης, να πάρουν θέση για το θέμα «εκείνοι οι οποίοι κρύβονται πίσω από τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ» και ανήκουν στη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και στο Ποτάμι και απηύθυνε ένα ερώτημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη :

«Είναι διατεθειμένος να ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών - γιατί είναι ήδη νομικά άκυρη - με την εκλογή του; Εμείς θα του δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και να μας πει, εάν το πρόβλημα του είναι η εθνότητα, που λέει και δεν είναι το όνομα, πώς θα ονομάζεται η εθνότητα ενός κράτος που θα λέγεται Β. Μακεδονία;».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε σε ενότητα του έθνους την περίοδο που διανύουμε, αναφερόμενος στις «απειλές» της Τουρκίας και πρόσθεσε: «Αν προχωρήσουν σε γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ θα πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη τι σημαίνει γεώτρηση στην Ευρωπαϊκή ΑΟΖ και αυτό σημαίνει ενεργοποίηση του άρθρου για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε, επίσης, τις ενέργειες που έγιναν στη διάρκεια της συμμετοχής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση για την εθνική άμυνα, τις συμμαχίες με διεθνείς και περιφερειακές δυνάμεις, τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά σύμμαχοι και φίλοι παίρνουν δημόσια θέση υπέρ της Ελλάδος, με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις» και ότι αυτό οφείλεται και στους ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο κ. Καμμένος τάχθηκε κατά της «γερμανικής επικυριαρχίας» στην Ε.Ε. «Το κάνουν δια της πλαγίας οδού» συνέχισε ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος σε «μη θεσμοθετημένα όργανα» της Ε.Ε. , όπως το Eurogroup, και πρόσθεσε: «Και αυτοί είναι που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση. Με τους ολετήρες, τον Γιώργο Παπανδρέου τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Και για αυτό αντισταθήκαμε».

Τόνισε, ότι οι νέοι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν θα πρέπει να υπερασπίζονται τα «εθνικά δίκαια».

«Για πέστε μου, μιλάμε για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και υποψήφιος με τη ΝΔ είναι ο κ. Καιρίδης. Πρέπει να ξέρουν όλοι οι πόντιοι, όλες οι ελληνίδες και οι έλληνες, ότι ψηφίζοντας ΝΔ στην ευρωβουλή, δε ρίχνουν τον Τσίπρα. Τον Τσίπρα, μόνο εγώ μπορώ να τον ρίξω και οι ΑΝΕΛ. Επειδή τον ξέρω» συνέχισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Εμένα ο Τσίπρας στη Βουλή δεν μπορεί να με κάνει σκουπίδι, όπως κάνει τον Μητσοτάκη, κάθε φορά που πάει να συζητήσει».

Στηλίτευσε επίσης και υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και απεύθυνε ρητορική ερώτηση προς την «πατριωτική αριστερά» που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ψηφίσουν τους εθνομηδενιστές; Θα ψηφίσουν αυτούς που λένε, άντε στο Αιγαίο να τα βρούμε κάτω από το τραπέζι, καζάν καζάν. Μολών λαβέ τους λέμε, στο καζάν καζάν. Μολών λαβέ. Όπως κάναμε τέσσερα χρόνια, που δεν τόλμησε κανένας να παρενοχλήσει τη χώρα, γιατί ξέρανε ότι η απάντηση θα είναι σκληρή, η απάντηση θα είναι από το σύνολο του έθνους, η απάντηση θα είναι η διάλυση οποιουδήποτε τόλμαγε να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Η απάντηση, θα είναι μια απάντηση εθνική, απάντηση που δίνουμε όλοι, όλοι οι έλληνες, όχι μόνο οι ΑΝΕΛ. Είναι η απάντηση που θα δίνουμε πάντα».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε δηλώσεις του Γ. Κουμουτσάκου για τα χωρικά ύδατα και τόνισε : «Τα δώδεκα μίλια είναι δικαίωμα της Ελλάδος να τα επεκτείνει όπου και όποτε θέλει».

Ο κ. Καμμένος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι ΑΝΕΛ δεν υπερψήφισαν την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης πριν να υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και την επιλογή τους να συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ιδεολογικές διαφορές, για να χτυπηθεί η διαφθορά και η διαπλοκή.

«Αποφασίσαμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Και την ανατρέψαμε. Χτυπήσαμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή, δε σκοτώσαμε το φίδι» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε : «Θα μου πείτε, γεννήθηκαν άλλοι. Αλλά πώς γεννήθηκαν οι άλλοι; Γεννήθηκαν άλλοι, διότι έχουν πολιτικό βραχίονα. Και πολιτικός βραχίονας του κ. Μαρινάκη είναι ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα, εσείς πήρατε το πρωτάθλημα, πήρατε και το κύπελλο, τα πήρατε όλα εδώ στη Θεσσαλονίκη, τον νικήσατε πριν από μας».

Έβαλε επίσης κατά των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη για επταήμερο, για εκχώρηση υπηρεσιών του στον ιδιωτικό τομέα, κ.α. κατηγορώντας τον για «νεοφιλελευθερισμό». Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές χαιρέτισε τις «πατριωτικές δυνάμεις» που βάζουν υποψηφιότητα στην Κ. Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

«Δεν επιτρέπεται να ξαναεπιστρέψουν οι εθνομηδενιστές, οι λάτρες του Κεμάλ Αττατούρκ να έχουν στα χέρια τους αυτήν εδώ την πόλη. Πρέπει να τους ανατρέψετε. Και μαζί τους να ανατρέψετε κι εκείνους, οι οποίοι που κρύβονται πίσω από δήθεν πατριωτικές ταμπέλες» είπε ο κ. Καμμένος, βάλλοντας και κατά του κ. Ταχιάου.

Ο κ. Καμμένος σχολίασε, δημοσκοπήσεις που στοχεύουν όπως είπε να στείλουν για το κόμμα του το μήνυμα της «χαμένης» ψήφου, βάζοντας μάλιστα «στοίχημα» μαζί τους «όλο το μπάτζετ της προεκλογικής μας εκστρατείας» και πρόσθεσε:

«Ας έρθουν. Ξέρει, όμως, ο ελληνικός λαός ότι η ψήφος του δεν πάει χαμένη. Γιατί Οι ΑΝΕΛ ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε και αύριο οι ρυθμιστές της πολιτικής ζωής της χώρας».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ιδιαίτερη «τιμή» την υποδοχή του με ποντιακές λύρες στο χώρο της εκδήλωσης και με αφορμή και την επίσκεψη, την Κυριακή, του Ερντογάν στη Σαμψούντα, απηύθυνε έκκληση για ενότητα και συμμετοχή των πολιτικών δυνάμεων στις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των ποντίων.

«Να ενωθούμε, να ενώσουμε το έθνος και να απέχουμε από κάθε προεκλογική δραστηριότητα την 19η Μαΐου» είπε ο κ. Καμμένος. «Να σηκώσουμε μόνο ελληνικές σημαίες και να δείξουμε την ενότητα σε όλους».

Την ομιλία του Π. Καμμένου παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, οι βουλευτές Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και Αριστείδης Φωκάς, ο υποψήφιος περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ Γαβριήλ Αβραμίδης, υποψήφιοι ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ, υποψήφιοι για την αυτοδιοίκηση, στελέχη και μέλη του κόμματος, κ.α.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar παλαιμαχος

  Αυτος εχει σαλταρει με την επερχομενη πολιτικη εξαφανιση του και εχει ξεσαλωσει! Προσπαθει να κρατηθει οσο μπορει στην επιφανεια γιατι ξερει οτι μετα τις βουλευτικες εκλογες θα τον ξεχασουν και τα σαλιγκαρια! Τα σχεδον 5 χρονια μεσα στη γλυκα της εξουσιας νομιζες οτι θα κραταγαν για παντα ε? Και να τα ταξιδια, και να οι παρελασεις, και να οι επιθεωρησεις, και να τα κοψιδια στις μοναδες, και να τα καζινα, οντας υπουργος αμυνας, και να οι στολες παραλλαγης και οι υποκλισεις των αξιωματικων, και ολα τα χερουβειμ και σεραφειμ στο πιατο. Ο αλλος σε εβλεπε και εσπαγε πλακα με τον κροτο που θα εκανες οταν το μπαλονι θα εσκαγε με παταγο! Στο καλο και να μη μας γραφεις...[ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΙΩΣΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΤΑΓΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΑΛΛΑ Η ΓΛΥΚΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ Ε? ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ....]

 2. avatar l.v.

  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ

  ΕΙΣΟΥΝ _ ΕΙΣΑΙ _ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ !

  ΑΡΑ ;

 3. avatar ΑΜΑΝ ΡΕ ΠΑΝΟ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ !!!! ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΤΩΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΤΩΡΑ ΜΗΝ [...] ΑΛΛΟ ΣΤΑΜΑΤΑ!??

 4. avatar σιντι

  Γιατι δεν τον εριξες για τη συμφωνια των πρεσπων που κοπτεψε οτι εισαι Μακεδονας και δεν θα ψηφιζες τις πρεσπες.Αυτος σε εριξε με παταγο και σε ισοπεδωσε αφου πηρε οτι ηθελε απο εσενα .

 5. avatar Σιγα τα αιματα!!

  Η επι τεσσερα χρονια, πειθηνια ψιψινα του Τσιπρα, ανακαλυψε μεσα της ενα ....ροντβαιλερ!!! Ποση ξεφτιλα κι αυτοαπαξιωση με οσα λες!

 6. avatar Α.Άννα

  Αν μπεις στην βουλή, θα συνεργαστεις με οποιονδήποτε που θα σου το ζητήσει! !!Για την καρέκλα! !!

 7. avatar [..]

  Να υποθέσω παλικαρά μου με το που πέσει η πρώτη ντουφεκιά θα βάλεις την 'παραλλαγής' και θα είσαι πρώτος στα χαρακώματα με τα παλικάρια μας ....ή...θα έχεις ήδη 'reserved' πρώτη θέση για το εξωτερικό;

 8. avatar στη κορη σου

  τι λες τωρα για τα μνημονια???ο κουρουπλης??????τα χωνεψατε???για μια καρεκλα????αποστατες γερμανοι αμερικανοι σοροπληρωμενοι

 9. avatar Α.Λ.

  Με τι θα τον ρίξεις? Με το 0,5% που θα πάρεις?

 10. avatar εσκισες μνημονια και συ και ενφια….κανενα σπιτι σε χερια τραπεζιτη μαζι με το συντροφοφασιστα….

  προδοτες..αλλα ειπατε ...αλλα κανατε.......κοτερατζηδες πουρατοι...σκαφατοι ψευτονενεκες.....

 11. avatar σχεδιο Β

  Το σχεδιο ειναι ετοιμο οπως αυτο με τη συμφωνια των πρεσπων = εαν = βγης
  τοτε θα σε κανη παλι ΥΠΕΘΑ και θα αλωνιζης τους αιθερες .
  Μπραβο παλικαρι του =ομιλου = ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ/ΑΝΕΛ/ΠΟΤΑΜΙ

 12. avatar Μουρλός

  Ε ριξτον! Τι μας πριζεις;

 13. avatar drhyjuyt

  τελικά σου τον έριξε αυτός.

 14. avatar 123456

  Εσένα ρε [...] σε έκανε σκουπίδι 4 χρόνια. Μη μιλάς.

 15. avatar Sotiris

  Εάν μπορείς να τον ρίξεις και δεν το κάνεις είσαι ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
  Η μία που υπέγραψες μέσω του αλ666 την παράδοση της Μακεδονίας.
  Η δεύτερη που τον διατηρείς στην εξουσία για να διαλύει την Ελλάδα των Ελλήνων.

 16. avatar 1939

  Άσε. Τα. Παραμύθια. Ρε. Πανό. Που. Θα. Ρήξης. Των. Τσίπρα. Με τη. Προσόντα

  1. avatar του κρατα τα συκαπιδα….

   αν τα τραβηξει????????παει ο τσιπροκος.....ξερει πολλα...παρα πολλα.....αλλα θα τα ξεφουρνισει αυτος καποια στιγμη

 17. avatar yikuiyt

  "ούτε νεκρός δεν πρόκειται να ψηφίσω νέο μνημόνιο". χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

 18. avatar Καστοριά

  Το ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Ανελ είναι δεδομένο ..

  1. avatar κοζανη

   τα αλλα δεδομενα τα ξεχασες...το ξεπουλημα της μακεδονιας....φορους...ενφια...εκας....φπα.....καυσιμα και τροφιμα.......περικοπες......αυτα θα σας πεταξουν εξω.....στο περιθωριο.......γερμανοφασιστες γιαννουληδες αρβανιτες...μπερζανηδες......κανατε την ερτ πορνειο.....

   1. avatar Καστοριά

    Όλα τα θυμάμαι δεν ξέχασα τιποτα ... κόψιμο μισθών δώρων συντάξεων καταστροφή των μικρό ομολογιούχων δομημένο ομόλογο Βατοπέδι κούρεμα το psi κούρεμα τα ταμεία κελπνο νοβαρτις θαλασσοδάνεια offshore κληρονομικά δικαιώματα φτωχοποίηση του έλληνα εκτόξευση του δημοσίου χρέους μπορώ να γράφω μέρες για τις μαύρες σελίδες των κλεφτοκομματων

  2. avatar να μετρησεις τους φορους που εβαλε η συριζανελα…..η κουνελα στα 4……

   θα μετρας ενα χρονο......φασιστομουτρα φορομπηχτες...[...]..της αριστερας.....

  3. avatar προγραμματισμενη βρε κακομοιρη ηταν η εξοδος απο το 15…..

   αλλα ηρθανε νεοι γερμανοτσολιαδες συριζοτουμπαριστες και φεραν τη χωρα 100 χρονια πισω με νεα μνημονια......καλα τα χαστουκια της μαρκελας?????στα 4 ακομη......

 19. avatar les asteia

  Σ΄εχεις κάνει μαριονέτα της κολοτούμας!

 20. avatar advouk7

  Όταν επρεπε δεν το εκανες. Θα παρεις ότι αξιζεις και συ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει