Ο Ε. Ιορδανόπουλος, συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, που τοποθετήθηκε στη θέση του Προέδρου του ΤΑΞΥ μετά τις αποκαλύψεις του σκανδάλου των ομολόγων, στην κατάθεσή του στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δομημένα ομόλογα μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι επί των ημερών του ήταν τακτικότατη η επικοινωνία του με τον υπουργό Απασχόλησης (συνεδριάσεις του υπουργού με όλους τους Προέδρους των Ταμείων).

Όταν ο ίδιος στα μέσα του 2007, εξέτασε την περίπτωση της επένδυσης σε προϊόν αντίστοιχο με τα επίμαχα δομημένα προϊόντα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης κ. Μαμμώνας του επεσήμανε ότι τέτοιες επενδύσεις είναι εκτός των επιτρεπομένων στο νόμο. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φυσικά τέτοια ευαισθησία δεν επέδειξε ο κ. Μαμμωνάς πριν ξεσπάσει ο θόρυβος της αποκάλυψης του σκανδάλου των δομημένων κατά την περίοδο που το ΤΑΞΥ αγόραζε τέτοιου είδους δομημένα ομόλογα)

Δεν γνωρίζει αν υπήρχε προτροπή για τις αγορές των δομημένων, σίγουρα όμως δεν υπήρξε αποτροπή.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούσαν και ενώ γίνονταν τακτική ενημέρωση για τις επενδύσεις από τα ταμεία, ποτέ δεν επισημάνθηκε η επικινδυνότητα τους από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ήταν προφανής για αυτόν η υπερτιμολόγηση στα συγκεκριμένα δομημένα που αγοράστηκαν πάνω από άρτιο στο ΤΑΞΥ. Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ακόμα και αν ποτέ αγόραζε αυτά τα δομημένα σε καμία περίπτωση δε ν θα τα αγόραζε στην υπερβολική τιμή στην οποία αγοράστηκαν.

Επιβεβαίωσε ότι οι αγορές των συγκεκριμένων δομημένων από το ΤΑΞΥ έγιναν στα πλαίσια της δευτερογενούς αγοράς από τη MARFIN και σε υπερβολικές τιμές πάνω από 100%.

Αποδέχθηκε το ζημιογόνο χαρακτήρα των συγκεκριμένων επενδύσεων εμμέσως, αφού ανέφερε πως αυτός προχώρησε στην αναγκαία επαναγορά τους για την προστασία των συμφερόντων του Ταμείου.