Πρόταση μομφής κατέθεσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για όσα είπε για τον υποψήφιο για τις Ευρωεκλογές 2019, Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Από το βήμα της Βουλής βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «απασχολεί αρκετές μέρες την ελληνική κοινωνία». Ενώ ανέφερε ότι η πρόταση μομφής γίνεται «για τη χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε έναν μαχητή της ζωής».

Στη συνέχεια σχολίασε ότι η «απάνθρωπη στάση ενός υπουργού υγείας δεν έχει προηγούμενο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σπεύδει να καλύψει όλα αυτά αποκτά άλλη διάσταση. Αφορά το ήθος και το ύφος της εξουσίας».

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ότι «καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο».


«Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο η διαδικασία μομφής θα ήταν περιττή. Γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του. Εδώ όμως, Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του. Ταυτίστηκε απόλυτα μαζί του», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε ότι «Υποχρέωσή μας να ενεργοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά οπλα για να αναδείξουμε το θέμα. Υποχρέωσή μας όχι μόνο απέναντι στο Στέλιο αλλά στην ίδια τη δημοκρατία η οποία πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές. Η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του συγκεκριμένου υπουργού (Π. Πολάκη). Οπουδήποτε στον κόσμο η διαδικασία αυτή θα ήταν περιττή γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του».

«Σήμερα θα φανεί αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους πολλούς ή τους Πολάκηδες. Ο κ. Πολάκης έχει με τη συμπεριφορά του υπερβεί κάθε δημοκρατικό όριο. Γι’ αυτό καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε «το ερώτημα λοιπόν αφορά εσάς, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε κι εσείς Πολάκηδες; Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα».

Ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε: «Σε απλά διλήμματα είχατε εξειδίκευση. Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Με τις ελίτ ή με τον λαό. Με το παλιό ή με το νέο. Τώρα που τα διλήμματά σας κατέρρευσαν μένει ένα δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη: Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων;».

H Νέα Δημοκρατία στο Twitter της λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία πόσταρε το παρακάτω βίντεο: