Με κεντρικά θέματα την κατάσταση στην Συρία και την κρίση στο Μαλί αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της 49ης διεθνούς Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Η ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνει ακόμη συζητήσεις για την κρίση του ευρώ, την ευρωατλαντική συμμαχία, τις ανερχόμενες παγκόσμιες δυνάμεις, την ασφάλεια στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο και τα γεωπολιτικά ζητήματα γύρω από την ενέργεια.

Στην Διάσκεψη, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα στην Καγκελαρία με την Άγγελα Μέρκελ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, της ΠΓΔΜ Νικόλα Πόποσκι, της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ.

Το «παρών» θα δώσουν και οι Γερμανοί υπουργοί Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ, καθώς επίσης πλήθος αξιωματούχων από τον χώρο της πολιτικής, των «δεξαμενών σκέψης» και της επιστήμης.