«Θέλησα να μιλήσω για τρεις λόγους. Πρώτον, διότι και με τη δική μου παρέμβαση να τιμήσω μια συνεδρίαση της Βουλής αφιερωμένη σε ένα πολύ σημαντικό θέμα εθνικού χαρακτήρα. Δεύτερον, γιατί είναι υποχρέωση και δική μου σε συνέχεια των αγορεύσεων των βουλευτών της ΝΔ να αποκαταστήσω ορισμένες αλήθειες οι οποίες κινδυνεύουν να χαθούν μέσα σε παιχνίδια εντυπώσεων και προπαγανδιστική ασυνέπεια της κυβέρνησης. Τρίτον να περιγράψω θέση της ΝΔ».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια όπου συζητείται η Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας και να επιχειρήσουμε να κρατήσουμε τη συζήτηση αυτή μακριά από πρόσκαιρες επικοινωνιακές επιδιώξεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει τελευταία η κυβέρνηση. Η συζήτηση αυτή λαμβάνει χώρα Απρίλιο του 2019 και το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί από το 2016. Δεν γίνεστε πιστευτοί όταν λέτε ότι η συζήτηση γίνεται σε ουδέτερο χρόνο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.