Τίθενται από σήμερα σε ισχύ, με απόφαση του πρωθυπουργού, οι νέες αρμοδιότητες του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γ. Ραγκούση.

Ειδικότερα, στο υπ’ αριθμόν 1540 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως που δημοσιεύτηκε σήμερα αναφέρεται ότι στον κ. Ραγκούση ανατίθενται οι εξής αρμοδιότητες:

«Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και των οδηγιών του Πρωθυπουργού και στα όρια που αυτός χαράσσει, αναλαμβάνει την ευθύνη του συνεκτικού, στρατηγικού, πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, στους τομείς που κάθε φορά του αναθέτει και την παρακολούθηση της εφαρμογής του».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι: «Συγκαλεί και συμμετέχει, ύστερα από εντολή του Πρωθυπουργού, σε συσκέψεις μελών της Κυβέρνησης και Υφυπουργών και σε επιτροπές και ομάδες εργασίας που συγκροτεί ο Πρωθυπουργός».

Προβλέπεται δε ότι «στο πλαίσιο των παραπάνω αρμοδιοτήτων του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περιλαμβάνονται η νομοθετική πρωτοβουλία και οι λοιπές κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η πρόταση έκδοσης διαταγμάτων και η έκδοση ατομικών και κανονιστικών αποφάσεων, στις οποίες προβαίνει μόνος ή με άλλους Υπουργούς ή Υφυπουργούς».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.