Αφήνοντας αιχμές για τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον οποίο αποδίδει «σύμπραξη» με την κυβέρνηση για την έκδοση ακόμα μίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με παράκαμψης της Βουλής, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του κατακεραυνώνει την προωθούμενη διαθεσιμότητα για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τον Περισσό, η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην παράκαμψη εμποδίων από την κινητοποιήσεις των εργαζομένων ιδιαίτερα στον χώρο των ΟΤΑ και τις δυσκολίες των αιρετών να συμπράξουν ανοικτά στις απολύσεις.

«Η δικτατορία του κεφαλαίου αποκαλύπτεται και πάλι», τονίζει το ΚΚΕ, αναφέροντας πως « όταν οι θεσμοί τους δεν τους διευκολύνουν ή τους εμποδίζουν να προχωρήσουν με την άνεση που θα ήθελαν, δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό να τους παρακάμψουν. Αυτό δείχνει και τον πραγματικό, ταξικό χαρακτήρα όλων αυτών των θεσμών».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση πως «η έκβαση της αναμέτρησης θα κριθεί από την ικανότητα και την αποφασιστικότητα του οργανωμένου κινήματος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».