Νέες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ, φεύγουν οι PES Activists

«Ο τακτικισμός αποδείχτηκε ως βασική πολιτική του κινήματος»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:33
01/02/2019
Νέες αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ, φεύγουν οι PES Activists
10
loading

Με επιστολή τους προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Μανώλη Χριστοδουλάκη, η πολιτική ομάδα των PES Activists (ομάδα νέων του ΚΙΝΑΛ με αναφορά στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα) αποχωρεί από κόμμα, σημειώνοντας ότι «ο τακτικισμός αποδείχτηκε ως βασική πολιτική του Κινήματος Αλλαγής, όπως εξάλλου περίπου είπε πρόσφατα και ο καθηγητής - εγγυητής του εγχειρήματος. Η ατζέντα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι δικές μας ιδεολογικά συνεπείς προτάσεις, το δικό μας μεγάλο όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, πλέον ξέρουμε ότι δεν μπορεί να βρει έκφραση μέσα από το Κίνημα Αλλαγής».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ασκούν κριτική στον τρόπο λήψης των αποφάσεων καθώς και στις επιλογές του κόμματος σε κορυφαία ζητήματα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τέλος, εκφράζουν τη διαφωνία τους για την άρνηση διαλόγου του ΚΙΝΑΛ με τις προοδευτικές δυνάμεις του χώρου σημειώνοντας: «Δεν μπορούμε, να διεκδικήσουμε μέσω της συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων που προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα του σοσιαλισμού, τη στρατηγική ήττα του συντηρητισμού, βασικό στοιχείο της ατζέντας του ΕΣΚ εν όψει των ευρωεκλογών όταν το κόμμα μας επιλέγει να αντιμετωπίσει την αριστερά με ρεβανσισμό».

Ακολουθεί η επιστολή:

«Σύντροφε Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής

Συντρόφισσες και σύντροφοι μέλη της Κ.Π.Ε. Κινήματος Αλλαγής, τα τελευταία πέντε χρόνια μέσα από τους ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα δώσαμε αγώνες σε κάθε γωνιά της χώρας και της Ευρώπης για να μεταφέρουμε της ατζέντα του ΕΣΚ στην κοινωνία και για να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα στις παραδοσιακές πληθυσμιακές ομάδες που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον στις αξίες του σοσιαλισμού.

Ήμασταν παρούσες και παρόντες σε κάθε σημαντική στιγμή για τον προοδευτικό χώρο και για το κόμμα μας.

Το ίδιο κάναμε, παρ' όλες τις ενστάσεις μας για το ότι ο νέος φορέας έμοιαζε περισσότερο με μια αποιδεολογικοποιημένη κοινοπραξία παρά με ένα οργανωμένο και προσανατολισμένο κόμμα, και στην τελευταία μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς πριν μερικούς μήνες όταν συμμετείχαμε ενεργά στις διαδικασίες συγκρότησης του Κιν.Αλ. μαζί με 200.000 και πλέον συμπολίτες μας.

Δυστυχώς όμως αποδείχτηκε ότι κυνηγούσαμε χίμαιρες.

Η προσπάθεια και οι ελπίδες των πολλών μετατράπηκαν σε ένα παιχνίδι επιβίωσης των λίγων.

Ο τακτικισμός αποδείχτηκε ως βασική πολιτική του Κινήματος Αλλαγής, όπως εξάλλου περίπου είπε πρόσφατα και ο καθηγητής - εγγυητής του εγχειρήματος.

Η ατζέντα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι δικές μας ιδεολογικά συνεπείς προτάσεις, το δικό μας μεγάλο όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, πλέον ξέρουμε ότι δεν μπορεί να βρει έκφραση μέσα από το Κίνημα Αλλαγής.

Δεν μπορούμε να πιστεύουμε στην ανάγκη εσωκομματικής δημοκρατίας και μόνιμης συμμετοχής των μελών ενός κόμματος στη λήψη αποφάσεων και να βλέπουμε οι αποφάσεις εκπροσώπησης να λαμβάνονται με επιβαλλόμενες «ομοθυμίες» ,να πρεσβεύουμε τον πλήρη διαχωρισμό κράτους κι εκκλησίας και να βλέπουμε το κόμμα μας να ορίζει ως πολιτικό συνομιλητή την Ιερά Σύνοδο , να δίνουμε αγώνες για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και να βλέπουμε βουλευτές μας να απέχουν, να σιωπούν ή ακόμη και να ζητάνε συγχώρεση από το θεό όταν πρόκειται για την υπερψήφιση νόμων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορούν συνανθρώπους μας που δίνουν ένα αγώνα για το λογικό και το αυτονόητο, να δίνουμε αγώνες για την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική και το κόμμα μας να επιλέγει να υπο-εκπροσωπούνται στις γραμματείες.

Δεν μπορούμε να βγούμε δημόσια και να στηρίξουμε τη συμφωνία των Πρεσπών που προάγει τη συνεργασία των λαών όπως έκανε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα όταν το εθνικό του κόμμα αντί να εγγράφει τη διαφορετική άποψη επιλέγει να τη διαγράφει να βλέπουμε τις πολιτικές μας προτάσεις, τις προτάσεις του ίδιου του ΕΣΚ, για κρίσιμα θέματα, όπως το προσφυγικό, η νεανική ανεργία, τα ανθρώπινα δικαιώματα να αγνοούνται επιδεικτικά από το κόμμα μας όταν μας τις ζητάνε για παρουσίαση από την υπόλοιπη Ευρώπη να βλέπουμε το δίκτυο των ακτιβιστών μας να καταλήγει να μην εκπροσωπείται σε μεγάλες συνδιασκέψεις και τραπέζια εργασίας όταν έχουμε ζήσει στιγμές μαζικής συμμετοχής, όταν είχαμε φτάσει να βλέπουμε αφιερώματα από το ΕΣΚ στο δίκτυο μας ως το πιο δυναμικό της Ευρώπης.

Δεν μπορούμε, να διεκδικήσουμε μέσω της συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων που προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα του σοσιαλισμού, τη στρατηγική ήττα του συντηρητισμού, βασικό στοιχείο της ατζέντας του ΕΣΚ εν όψει των ευρωεκλογών όταν το κόμμα μας επιλέγει να αντιμετωπίσει την αριστερά με ρεβανσισμό.

Σύντροφε γραμματέα

Συντρόφισσες και σύντροφοι μέλη της ΚΠΕ

Σε ένα κόμμα που φοβάται να πει πως είναι σοσιαλιστικό

Σε ένα κόμμα που δεν μπορεί πλέον να εκφράσει, κατά τη γνώμη μας, τον προοδευτισμό στην Ελλάδα.

Είναι για εμάς ιδεολογικά συνεπές και ηθικά προτιμότερο να εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας από το να εγκαταλείψουμε τις αξίες μας προκειμένου να υπηρετήσουμε κενές θέσεις.

Θα συνεχίσουμε όμως με πίστη στις αξίες του σοσιαλισμού να αγωνιζόμαστε μέσα από μια νέα πολιτική πρωτοβουλία που θα ανακοινώσουμε μαζί με δεκάδες συντρόφους μας τις επόμενες μέρες. Θα συνεχίσουμε γιατί πιστεύουμε στην ανάγκη μέσα από τη συμμετοχή των πολλών να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί αυτό ξέρουμε να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε ως ακτιβιστές, ως σοσιαλιστές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντρόφους μας που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια ωραίους μαζικούς αγώνες σε δρόμους, πλατείες, κλειστές αίθουσες, σε προσφυγικές δομές, σε κέντρα αστέγων, δίπλα στους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον, δίπλα στη νέα γενιά που αξίζει να μπορεί να ονειρευτεί ξανά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που ποτέ δεν έβγαλε το κόμμα μπροστά, αυτούς τους αφανείς πολιτικούς ακτιβιστές που μαζί τους στήσαμε και οργανώσαμε δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις. Αυτούς που κατάφεραν να αφήσουν ένα σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα κι ας μην επέτρεψαν οι κλειστές δομές του κόμματος να γίνει αυτό, πολιτικός λόγος ενός σύγχρονου δημοκρατικού σοσιαλιστικού φορέα.

Με πίστη ότι μια μέρα με αρκετούς συντρόφους μας θα βρεθούμε ξανά στους μεγάλους αγώνες και με αλληλεγγύη.

1. Θοδωρής Δουλουμπέκης - Εθνικός συντονιστής Ακτιβιστών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

2. Όλγα Καγιάννη - Συντονίστρια Ομάδας Ακτιβιστών ΕΣΚ Λάρισας - Συντονίστρια Τ.Ο. ΚινΑλ Κιλελέρ

3. Πολυχρόνης Μπακόμητρος - Συντονιστής Ομάδας Ακτιβιστών ΕΣΚ Πάτρας - Μέλος Τομέα Νεοφυούς & Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας Κιν.Αλ.

4. Θανάσης Τσαλδάρης - Συντονιστής Ομάδας Ακτιβιστών ΕΣΚ Καλαμάτας - Μέλος Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΚΙΝΑΛ

5. Αναστάσιος Ιωάννης Γιαννόπουλος - Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Αθήνας - Μέλος τομέα αντιμετώπισης κοινωνικών ανισοτήτων Κιν.Αλ.

6. Κωνσταντίνος Καζαντζής - Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Αθήνας

7. Ευαγγελία Κουνδουράκη - Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Κρήτης

8. Ελένη Παρασκευοπούλου - Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Θεσσαλονίκης

9. Μαρία Σιρέτη -Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Αθήνας

10. Νίκος Σουρής - Ομάδα Ακτιβιστών ΕΣΚ Αθήνας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΑΝΤΕ ΓΙΑ....ΑΝΤΕ ΓΙΑ ....ΠΟΥ ΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !!!!!!

 2. avatar PanosGianaros

  Οταν ένα κόμμα - - απόκομμα σήμερα - - είχε ποσοστά π.χ 40% στο παρελθόν , και με την πάροδο του χρόνου τα ποσοστά ' ' πέσουν ' ' στο 6% , , μήπως εκεί στο ΚΙΝΑΛ , πρέπει να αντιστρέψετε τους όρους και να καταλάβετε ότι ΕΙΣΤΕ ΔΙΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του 34% που αποχώρησαν , , , ΑΡΑ δεν υπάρχετε . . . . !
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ .
  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ - - ΖΗΤΟΥΛΕΣ - - ΘΩΚΩΝ , , ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ .
  ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙ , , , ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ . . !
  Μην του πείτε πως είστε ' ' ' κεντροαριστεροί ' ' το ξέρει χρόνια τώρα . . !
  Γι αυτό σας περιμένει με μεγάλη υπομονή . . . !

 3. avatar Ellraiser

  Σοβαρο κομμα βρηκατε και εσεις για να 'φωλιασετε'.

 4. avatar Εδω το ‘χω

  Και θα το πω.
  Πως γινεται να συμπι πτουν τα σχολια των αριστεροφασιστων που κυβερνουν ακομα με τον ακροδεξιο ,με αυτα των γνησιων φασιστων,ποιος ξερει!
  Το 1989 ειχαν συμμαχησει ξανα ,για να διαλυσουν το πασοκ και να μοιρασουν το μεσαιο κεντρωο χωρο.

 5. avatar Πως θα ζήσουμε χωρίς εσάς

  Επάνω σας στηριζόμασταν ανύπαρκτοι.Ούτε η μάνα σας δεν σας ξέρει καί ασχολούνται τα ΜΜΕ με τού λόγου σας.

 6. avatar Λώρα από Φλώρα

  άλλα φαντάσματα - αιώνιοι φοιτητές και μόνιμα στελέχη στα τραπεζάκια της πρώην πασπ και πρώην ανένταχτων φοιτητοπαρατάξεων που γύρισαν 4-5 κόμματα τα τελευταία 10 χρόνια, ξεκινώντας από πασοκ για να καταλήξουν στο πασοκ-κιναλ, απ' το οποίο ξαναφεύγουν...
  Μπιαχ!!!!!

 7. avatar Εγω παντως

  Απο αυτους (ες) που υπογραφουν και ειχε τον συντονισμο στο δημο που ανηκω ,παροτι μικρος δημος ,ουτε ειχα ακουσει το ονομα!

 8. avatar Καλά σαράντα

  Με την αυτόβουλη παράδοση του ΚΙΝΑΛ στους ακροδεξιούς της Νέας Δημοκρατίας, η κατηφόρα είναι μονόδρομος! Στο τέλος θα κλείσουν το κόμμα και θα παραδώσουν τα κλειδιά, η Φώφη με το Βενιζέλο και τον Λοβέρδο!

 9. avatar Αναταραχής

  με τις κουτοπονηριες της φωφωκας που ακουει τον μπενι και παει για δεκανικι του κουλη, θα διαλυσεο το μαγαζι.

 10. avatar Α.Λ.

  Αλλάξατε όνομα, αλλάξατε ΑΦΜ, φορτώσατε 300 εκατομμύρια ευρώ στον Ελληνικό λαό να τα πληρώσει αυτός, εγώ λέω ξανά αλλάξτε πάλι όνομα και μετονομαστείτε σε Κίνημα Διάλυσης. Αυτός ο τίτλος σας πάει καλύτερα, αφού αργά ή γρήγορα θα μείνετε και εκτός βουλής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει