Την αναγκαιότητα υπερψήφισης του πακέτου των νέων μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και περιλαμβάνονται στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο, θέλησε να υπογραμμίσει στην Επιτροπή Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμη μέτρων που έχει δεσμευτεί για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Η ψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος. Διανύσαμε τα 2/3 των προσπαθειών μας. Βρισκόμαστε πλέον στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Ο δρόμος είναι δύσκολος και ανηφορικός. Είναι όμως ιστορική η ευθύνη μας να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε».

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε, επίσης, ότι το νομοσχέδιο φέρνει πρόσθετα βάρη αλλά λειτουργεί εξισορροπητικά κατανέμοντάς τα σε αυτούς που τόσα χρόνια δεν τα επωμίζονταν. Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να υπογραμμίσω ότι αναγνωρίζω ότι για τα 13,5 δισ. δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να βρεθούν. Δώστε προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα».

Ο υπουργός Οικονομικών απηύθυνε κάλεσμα για συγκεκριμένες προτάσεις προς την αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να στέκεται μόνο στους αφορισμούς, με αφορμή τις σκληρές αναφορές κατά της κυβέρνησης που είχε κάνει νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης,

«Κανείς δεν τόλμησε, ούτε καν οι κατοχικές κυβερνήσεις, από το 1935 να αλλάξουν την γενική εθνική συλλογική σύμβαση, Ούτε ο Τσολάκογλου δεν το έκανε. Ντροπή σας. Είστε μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Στρατούλης.

«Να φύγουμε εμείς κ. Στρατούλη. Αλλά τι προτάσεις έχετε; Κάντε μου προτάσεις που να κρατάνε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αφήστε τους αφορισμούς και καταθέστε προτάσεις. Είμαι υπουργός Οικονομικών και ασκώ υπεύθυνη πολιτική και όχι ανεύθυνη πολιτική όπως εσείς. Πάτε να κάνετε την Ελλάδα Βόρεια Κορέα», αντέτεινε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.