«Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι να κυβερνήσουμε από αυτούς που τα έχουν κάνει μούσκεμα εδώ και πέντε μήνες». Με αυτή τη φράση απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στο ερώτημα σχετικά με τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και τόνισε ότι το κόμμα του «αγωνίζεται για να κυβερνήσει όσο το δυνατόν συντομότερα», ενώ επεσήμανε ότι «η ψήφιση των νέων μέτρων θα φέρει μεγαλύτερη ύφεση».

Σε ό,τι αφορά στη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, μετά από τυχόν απόρριψη και καταγγελία του Μνημονίου, ο Δ.Παπαδημούλης δήλωσε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατεξοχήν ευρωπαϊκή δύναμη της Ελλάδας. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής και παρατήρησε ότι, ενώ το πρωί της Κυριακής η Ε. Δούρου δήλωνε ότι δεν θα ήταν σώφρον ένα αίτημα για εκλογές, το ίδιο απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε προσφυγή στις κάλπες. «Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλη», είπε ο Α. Γεωργιάδης. «Δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας» πρόσθεσε.

Ο Δημ. Παπαδημούλης απάντησε ότι «αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν να γίνουν εκλογές όταν κριθεί ότι το απαιτούν οι συνθήκες», ενώ προέβλεψε ότι «σύντομα ο κύριος Σαμαράς θα κάνει παρέα στον κ. Παπανδρέου».