Την προσωπική του εκτίμηση, αλλά και της Κομισιόν, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μετέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε, με αφορμή τη συζήτηση που ξεκινά σε λίγες ώρες στο ελληνικό κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό, πως οι ελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές που προβλέπονται δεν επιβαρύνουν τη δημοσιονομική πορεία της χώρας και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη θετική πορεία το 2019 και 2020.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να επιταχύνει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις με στόχο τη μείωση της ανεργίας, ώστε να μην αντιμετωπίσει η χώρα μας το φάσμα της χρεοκοπίας και να μην χρειαστεί να υπαχθεί ποτέ ξανά σε μνημόνια.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε πως το μήνυμα από τη συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί είναι θετικό και εξέφρασε την ελπίδα «να το ακούσουν και οι καταστροφολογικές Κασσάνδρες των Αθηνών».