«Οι αγώνες του Ελληνικού και του Παλαιστινιακού λαού συνδέονται με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική και οικονομική κατοχή, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ελευθερία, για ειρήνη», αναφέρει ο βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, σε δήλωσή του, σχετικά με τη συμμετοχή του στην αποστολή αλληλεγγύης του πλοίου Estelle, με προορισμό τη Γάζα.

Στη δήλωσή του, ο Β. Διαμαντόπουλος αναφέρει ακόμα:

«Είναι κοινοί αγώνες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της περιφέρειας μας ως κομμάτι ενός κοινού προβλήματος, ενάντια στις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις των ισχυρών της γης, στα συμφέροντα των πολυεθνικών και στα πρόθυμα να θυσιάσουν τους λαούς τους κράτη-χωροφύλακες και κυβερνήσεις στην περιοχή μας.

Καθήκον μου είναι να στηρίζω κάθε δίκαιο αγώνα, όπως του λαού της Παλαιστίνης, για λόγους που αφορούν άμεσα εμάς τους ίδιους, για λευτεριά και δικαιοσύνη. Πλέουμε προς τη λωρίδα της Γάζας για να σπάσουμε το εμπάργκο του Ισραήλ, για να στηρίξουμε των αγώνα των Παλαιστίνιων, για να στηρίξουμε τους αγώνες των λαών στην Ευρώπη και στον κόσμο. Με τον ίδιο τρόπο που χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός βρίσκεται πλάι στον Παλαιστινιακό, βρίσκομαι κι εγώ παρών στους αγώνες του λαού της πόλης μας, όπως στο πλάι σας βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και κάθε προοδευτικός πολίτης.

Όλοι μαζί, συνεχίζουμε τον κοινό μας αγώνα σε κάθε μέτωπο, μέχρι την ανατροπή των καταπιεστικών καθεστώτων, και την λευτεριά και φιλία των λαών. Η ζεστασιά της αλληλεγγύης των κοινωνιών και των λαών είναι η μόνη που μπορεί να λιώσει τους πάγους των μνημονίων και των αποκλεισμών.»