«Τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για τις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων διατροφής αποδεικνύουν ότι τα καρτέλ και η αισχροκέρδεια βασιλεύουν», αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Μαρκόπουλου, για τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι αυξήσεις αποδεικνύουν, επίσης, ότι «το υπουργείο Ανάπτυξης και δεν μπορεί, αλλά και δεν θέλει να σταματήσει τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Αντί να πιέσει σε μείωση τιμών, νομοθετεί ώστε τα σούπερ μάρκετ να μπορούν να πωλούν φθηνότερα τρόφιμα αρκεί να είναι…ληγμένα».

Και συμπληρώνει: «Αντί να αντιμετωπίσει την αδικαιολόγητη ανατίμηση 5% στα γαλακτοκομικά, σκέπτεται να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος από πέντε σε εννιά ημέρες για να γίνει φθηνότερο».

Και καταλήγει ο κ. Μαρκόπουλος: «Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ το εργασιακό κόστος έχει μειωθεί πάνω από 30% και η απελευθέρωση των μεταφορών έγινε με δόλωμα τη μείωση κόστους. Μόνο η ανικανότητα και η απρονοησία μπορούν να δικαιολογήσουν παρόμοια γεγονότα. Η Ελλάδα κατέκτησε άλλη μια αρνητική πρωτιά: έξι χρόνια ύφεσης με συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων».