Να μεταφέρει στην συνάντηση των αρχηγών την εικόνα που του παρουσίασαν οι ομοσπονδίες εργαζόμενων στα Σώματα Ασφαλείας, «προκειμένου να συνεκτιμηθούν όλα αυτά στις τελικές αποφάσεις για την δέσμη των δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία πρέπει να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντηση που είχαν, στα Γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης, ανέφερε ότι ζήτησαν από τον κ. Βενιζέλο να μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι και να συμπαρασταθεί, ώστε να δοθεί η καλύτερη λύση, σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. «Υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

«Ο κ. πρόεδρος κατανόησε απολύτως τα προβλήματά μας και την επιχειρηματολογία μας και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Δημήτρης Γεωργανζτής και σημείωσε ότι «προσδοκούμε μια δίκαιη λύση που δεν θα είναι ισοπεδωτική και προς τα κάτω».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος, τόνισε ότι κατέστησαν «σαφέστατο» πως οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή στους ενστόλους «θα σημάνει την κατάρρευση και εξαθλίωσή μας». Μεταφέροντας τη στάση του κ. Βενιζέλου, ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «συμμερίζεται τις αγωνίες μας και στηρίζει τον αγώνα μας και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να έχουμε θετική έκβαση».

Επιπλέον, ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι αν υπάρξει υπαναχώρηση των αρχηγών από τις δεσμεύσεις τους, θα υπάρξει αντίδραση, παραπέμποντας και στις αυριανές κινητοποιήσεις.

«Θέσαμε ευθέως θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης που μας εμπαίζει, χτυπώντας μας στην πλάτη και λέγοντας ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στο μισθολόγιό μας και από την άλλη το υπουργείο Οικονομικών να έχει έτοιμα τα σενάρια εξόντωσής μας. Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Δριβάκος.

Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Νίκος Αθάνατος, εξέφρασε «προσωπικά» την απογοήτευσή του από τη συνάντηση διότι, όπως είπε, δεν ειπώθηκε κάτι διαφορετικό.

«Θυμίσαμε ότι οι ένστολοι υπερεργάζονται και δεν αμείβονται αξιοπρεπώς όπως θα έπρεπε», είπε και πρόσθεσε πως ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε σε αυτό.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, Γιάννης Σταμούλης, είπε ότι ενημέρωσαν «για τη φτώχεια στην οποία έχουν περιέλθει οι ένστολοι» και ότι «η προσφορά μας στο μνημόνιο είναι οι χιλιάδες ώρες επικίνδυνης απλήρωτης υπερεργασίας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και το μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας Δημήτρης Καρύδης.