Εκτενή αναφορά στον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης κάνουν τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια κατευνασμού της κοινής γνώμης μετά τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Με κεντρικό τίτλο «Ο υπουργός Οικονομικών επέζησε του ανασχηματισμού», το CNN σχολιάζει πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη της οικονομίας και η κοινωνική πολιτική σε τομείς που έχουν προκαλέσει την οργή των ψηφοφόρων, όπως η ανάπτυξη, η εργασία και η υγεία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, πρόκειται για τον μεγαλύτερο μετασχηματισμό που πραγματοποιείται στην Ελλάδα μετά την ανάληψη εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου τον περασμένο Οκτώβριο.

Το Reuters μεταδίδει πως οι αλλαγές στην κυβέρνηση δεν αναμένεται να επηρεάσουν τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδας, καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραμένει στη θέση του, ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικεντρώνεται στην τοποθέτηση του Χάρη Παμπούκη στη θέση του υπουργού Επικρατείας με αρμοδιότητα τις επενδύσεις.