Οι πολίτες αισθάνονται εξαπατημένοι, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι εγκατέλειψε την επαναδιαπραγμάτευση.

«Αναρωτιέμαι από που πηγάζει η αισιοδοξία του κ. πρωθυπουργού και γενικά της κυβέρνησης. Το ζητούμενο ήταν να σπάσει ο πάγος; Και προσωπικά, και στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη γνώμη δεν την ασπάζονται. Ήδη η έννοια της επιμήκυνσης, που ξεκίνησε από δω ο κ. Σαμαράς πηγαίνοντας στο Βερολίνο και στο Παρίσι για να τη ζητήσει, έγινε ανάσα. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ ότι η επιμήκυνση ήρθε για να υποκαταστήσει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης. Νομίζω ότι και οι πολίτες αισθάνονται, επιεικώς μιλάω, εξαπατημένοι για κάτι το οποίο σταδιακά αποδυναμώθηκε».

Απαντώντας σε ερώτηση για την πολυφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας, απολύτως, δημοκρατικός πολιτικός χώρος, όπου δεν κυριαρχεί, όπως γίνεται για παράδειγμα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία ή στη ΔΗΜΑΡ, η προσωποπαγής εξουσία ενός αλάνθαστου αρχηγού. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες, εκφράζονται ελεύθερα χωρίς να επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους ο πέλεκυς της διαγραφής ή των κυρώσεων».