Να ενημερώσει η κυβέρνηση, ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ζήτησε η Ένωση Κεντρώων, αναφερόμενη στην τροπολογία με τις πρόνοιες για τις Μουφτείες και τη θητεία των Μουφτήδων.

«Γνωρίζουν και οι πέτρες τι κάνουν οι άνθρωποι του προξενείου στην Κομοτηνή, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα και ξεδιάντροπα τη δράση των ψευτομουφτήδων, εγκλωβίζοντας τη μουσουλμανική κοινότητα και δημιουργώντας πολλά σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης, και σχολίασε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ: «Γνωρίζοντας τη μεγάλη ανοχή που δεκαετίες δείχνει η χώρα μας, απέναντι στην επιθετική και κακόβουλη δράση του προξενείου, σκέφτηκα πως οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν πριν από λίγες ημέρες, θα πρέπει να έχουν κάνει κάτι πολύ χειρότερο από αυτό το οποίο κάνουν μέχρι σήμερα οι Τούρκοι…».

Ο βουλευτής κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας, ότι χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς πρόβλεψη για την επόμενη μέρα, καταθέτει διατάξεις για τη θητεία των Μουφτήδων, και γι’ αυτό η Ένωση Κεντρώων θα τοποθετηθεί αρνητικά. «Θα έπρεπε να έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα για την επόμενη μέρα και μετά να έρθει αυτή η τροπολογία. Δεν γνωρίζουμε τι ξημερώνει για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης» είπε ο βουλευτής.