«Το θέμα είναι ότι ο δημόσιος τομέας χρειάζεται εκσυγχρονισμό, χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, χρειάζεται να περάσουμε σε μια νέα περίοδο, σε μια νέα εποχή αποδοτικότητας κι αποτελεσματικότητας, σπάσιμο της γραφειοκρατίας, επιβολή νέων αρχών αξιοκρατίας, ώστε να τερματιστεί, επιτέλους, αυτή η γάγγραινα του κομματισμού. Πρέπει να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του δημόσιου υπάλληλου, να δοθεί σ’ αυτόν η δυνατότητα να προσφέρει και να καταλάβει ότι προσφέρει για το ελληνικό δημόσιο και την ελληνική κοινωνία» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

«Η επαναδιαπραγμάτευση, πλέον, ανήκει σ΄ ένα μακρινό παρελθόν. Την τάξαμε προεκλογικά κι ως αντιπερισπασμό στον ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε την κατάργηση του μνημονίου, αρχίσαμε να τη ροκανίζουμε αμέσως μετά τις εκλογές και τώρα έχει, σχεδόν, εξαφανιστεί. Κανείς δεν μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Αρχίσαμε να μιλάμε για τροποποιήσεις», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και τόνισε:

«Εμείς δεν λέγαμε ποτέ να επαναδιαπραγματευθούμε το μνημόνιο. Το μνημόνιο δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Το μνημόνιο στο πυρήνα του και στη καρδιά του έχει την εσωτερική υποτίμηση, έχει τη λιτότητα. Το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί, να ακυρωθεί και πρέπει να μπούμε σε νέες προγραμματικές κατευθύνσεις, για να μπορέσουμε να ανακόψουμε τον υφεσιακό κατήφορο και να ανοίξουμε σιγά- σιγά δρόμους ανάκαμψης», επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης.