Θετική και αναγκαία θεωρεί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, τη πρόταση της Φώφης Γεννηματά για εκλογές εκτιμώντας ότι «η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι ζωτική ανάγκη» και όπως λέει, οι εκλογές να γίνουν… «χθες».

Στο ερώτημα τι θα γίνει μετά από τις εκλογές ο βουλευτής της ΔΗΣΥ επισημαίνει ότι την επόμενη ημέρα θα την καθορίσει ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του . «Αυτός θα κρίνει και θα αξιολογήσει τον βίο και τη διαδρομή του κάθε κόμματος. Χρειάζεται ένας νέος κυβερνητικός συνασπισμός εξουσίας που θα στηρίζεται στις ανόθευτες μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις», αναφέρει.

Υποστηρίζει ότι ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή που θα συνιστά πραγματική τομή στο υπάρχον σκηνικό. «Καίρια ζητήματα καθίστανται: Ποιες πολιτικές οφείλουμε να ακολουθήσουμε; Ποιες δυνάμεις είναι διατεθειμένες να τις υπηρετήσουν με αποφασιστικότητα και σταθερότητα; Ποιες δυνάμεις τις αντιστρατεύονται; Στο ζήτημα αυτό κρίνεται και αξιολογείται το κάθε κόμμα», τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατηγορεί την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ πως με το στρατήγημα της «καθαρής» εξόδου, αποσκοπεί απλώς και μόνο στην πολιτική επιβίωση του Αλέξη Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του επιδιώκοντας να κρύψουν την αλήθεια από τους πολίτες με απώτερο σκοπό την ενοχοποίηση των πολιτικών τους αντιπάλων.

Για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ο κ. Γρηγοράκος τονίζει ότι τα έχει δεχθεί και προσυπογράψει η κυβέρνηση με τον πρωτοφανή τρόπο: «Να προνομοθετεί μέτρα που υπερβαίνουν τον εκλογικό της κύκλο. Η στόχευσή της είναι προφανής. Προκειμένου, μετά την παταγώδη ήττα της, να ναρκοθετήσει τις πολιτικές εξελίξεις, καταφεύγει σε παράδοξες επιλογές».