Αναταράξεις έχει προκαλέσει στην εξεταστική για τη Siemens η μαρτυρία του Παντελεήμονα Καρακώστα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μηχανικός στο επάγγελμα μάρτυς έχει δεχθεί πολύ μεγάλες πιέσεις από τις ερωτήσεις βουλευτών που είναι πεπεισμένοι ότι γνωρίζει πολλά για το μαύρο χρήμα.

Βουλευτές της Αριστεράς μάλιστα διατύπωναν την εκτίμηση ότι ο κ. Καρακώστας «είναι ένας αντίστοιχος Τσουγκράνης και πρέπει να αποκαλύψει το Μαντέλη του».

Όλες πάντως οι πτέρυγες της Βουλής διατυπώνουν ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα: Για ποιο λόγο αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κληθεί να καταθέσει στη δικαιοσύνη;

Σενάριο κατασκοπικής ταινίας η μαρτυρία Καρακώστα

Επί της ουσίας, σύμφωνα με βουλευτές ο κ. Καρακώστα παραδέχθηκε ότι έλαβε 200 χιλ. μάρκα για λογαριασμό του πρώην στελέχους της Siemens Η. Γεωργίου για να τα δώσει σε τρίτο πρόσωπο «μάλλον Γερμανό που όμως δεν θυμάται το όνομά του». Για τη συναλλαγή αυτή κράτησε το 5% ως προμήθεια.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα μέλη της επιτροπής, έδωσε στο ίδιο πρόσωπο άλλα 250 χιλιάδες μάρκα πάλι εκ μέρους του κ. Γεωργίου, αυτή τη φορά όμως από την τσέπη του διευκολύνοντας έτσι το στέλεχος της Siemens.

Όταν όμως δεν αποπληρώθηκε, φέρεται να ενημέρωσε για την οφειλή το επίσης στέλεχος της Siemens Π. Μαυρίδη, επιδιώκοντας παράλληλα να κλείσει κάποια συνεργασία σχετικά με το έργο του C4I, προσδοκία που δεν ευοδώθηκε.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε να αποσταλούν άμεσα τα πρακτικά της συνεδρίασης στον εισαγγελέα και «να ασκηθεί δίωξη εναντίον του μάρτυρα για διακίνηση μαύρου χρήματος και ενδείξεις ψευδορκίας».

Οι Πάνος Καμένος και Κώστας Τζαβάρας της ΝΔ έκαναν επίσης λόγο για ψευδορκία και ζήτησαν να διερευνηθούν fax, e-mail και σκληροί δίσκοι του μάρτυρα εκτιμώντας ότι περιέχουν πολύτιμα στοιχεία για την υπόθεση.