Με κατεπείγον έγγραφό του, ο πρόεδρος της εξεταστικής για τη Siemens Σήφης Βαλυράκης έστειλε στον εισαγγελέα τα πρακτικά της συνεδρίασης που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Ο κ. Βαλυράκης ζητεί από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τα όσα κατέθεσε ο Παντελεήμων Καρακώστας, αναφέροντας ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του για διακίνηση μαύρου χρήματος «και άλλα πιθανόν αδικήματα».

Τονίζει επίσης ότι οι ενέργειες της εισαγγελίας πρέπει να είναι άμεσες διότι υφίστανται υποψίες ότι θα επιχειρήσει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η επιτροπή ζητά ακόμα να κατασχεθούν ηλεκτρονικά και λοιπά αρχεία από το σπίτι και το γραφείο του μάρτυρα καθώς και από ξενοδοχείο στον Κάλαμο όπου, κατά δήλωσή του, διέμενε και δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στο παρελθόν.

Βουλευτές της επιτροπής που εξέτασαν τον Π. Καρακώστα σχολίαζαν στο περιθώριο της διαδικασίας ότι ο μάρτυς «φέρεται να ήταν μέρος του κυκλώματος που διακινούσε μαύρο χρήμα με σακούλες».

Προκύπτει επίσης ότι φως στην υπόθεση πιθανόν να ρίξει και η γραμματέας του κ. Καρακώστα, η οποία ενδεχομένως να κληθεί προς εξέταση από την επιτροπή.