Επίθεση στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία μέσω του ο εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Ζαφειριάδη.

«Τα κόμματα που συγκυβερνούν αφού υπονόμευσαν επί τρεις μήνες τη λειτουργία της κυβέρνησης, τώρα της δίνουν τη χαριστική βολή διαλύοντας τις λίγες μεταρρυθμίσεις που έγιναν την περίοδο αυτή», δήλωσε ο κ. Ζαφειριάδης, ενώ σε άλλη δήλωσή του, για το φόρο ακινήτων, χαρακτήρισε υποκριτικό τον τσακωμό ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

«Όσο ανακόπτεται από τα κόμματα που συγκυβερνούν η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι σπατάλες του κράτους δεν θα μειώνονται και θα επιβάλλονται νέες άδικες φορολογικές επιβαρύνσεις και οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων. Να ξεκαθαρίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ποιο είναι το σχέδιό τους και να πάψουν να κοροϊδεύουν την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Ζαφειριάδης.

Επιπλέον μιλώντας για τη μεταναστευτική πολιτική είπε ότι δεν μπορεί να είναι παιχνίδι εντυπώσεων και να αντιμετωπίζεται με ψηφοθηρικά κριτήρια.

Σημείωσε παράλληλα ότι τα κέντρα υποδοχής μεταναστών και οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας, πρέπει να είναι ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού με συμφωνίες επαναπροώθησης των παράνομων και αποτροπής της εισδοχής νέων λαθρομεταναστών από τα σύνορά μας.

«Όλα αυτά δεν μπορούν να εξαρτώνται ούτε από τις προεκλογικές ανάγκες, ούτε και από τις εμμονές των κομμάτων», κατέληξε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.