Στο νέο φορολογικό θα επανακατατεθεί άλλη ρύθμιση μετά την απόσυρση και τυπικά της διάταξης που καθιστούσε τεκμήριο διαβίωσης την ύπαρξη παταριών και σοφιτών που τακτοποιηθήκαν, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου στην Επιτροπή Οικονομικών.

«Την αποσύρουμε» ανέφερε και εξήγησε ότι δεν μπορεί να έχουν ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτοί που αυθαιρέτησαν. «Υπάρχει χρονική μετάθεση δια της οποίας σταματά η παραφιλολογία και η κακοπιστία» είπε επί της ουσίας της ρύθμισης.

Αναφορικά με την αποχώρηση της ΝΔ από τον διάλογο για το νέο φορολογικό ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «δυσάρεστη εξέλιξη» και απέδωσε δίκιο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς την κριτική της ότι η ρύθμιση δεν είχε γίνει γνωστή στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχει δίκιο η ΝΔ -καθώς εδώ δεν πρέπει να κάνουμε διαγωνισμό κακοπιστίας- διότι η διάταξη δεν συζητήθηκε. Την αποσύραμε και την περιμένουμε αύριο (Τετάρτη 28 Μαρτίου) στον διάλογο», είπε.

Ωστόσο, έσπευσε να δηλώσει ότι «πρόκειται για χρονική μετάθεση δια της οποίας σταματάει η παραφιλολογία και η κακοπιστία», σημειώνοντας ότι μετά τις εκλογές θα υπάρξει σχετική εναρμόνιση σε ένα νέο πλαίσιο φορολόγησης των ακινήτων.