«Να μην κάνει μυστική διπλωματία η κυβέρνηση» στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ «διότι τα εθνικά θέματα απαιτούν πρώτα απ’ όλα υπεύθυνη ενημέρωση όλης της πολιτικής ηγεσίας και καθορισμό μιας εθνικής στάσης» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας.

Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται στο Δημαρχείο της πόλης, ο κ. Γκιουλέκας εξέφρασε την ανησυχία του για το αν μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Βλέπω από την άλλη πλευρά, τη σκοπιανή πλευρά, να συνεχίζεται εμπράκτως -πέρα από τις δηλώσεις τους- μία στάση που μάλλον δεν θυμίζει ότι έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τις αλυτρωτικές τους θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας.

«Αν δεν γίνουν αυτά είναι δυνατόν να έχουμε επιδοθεί όλοι, στο εσωτερικό της χώρας, σε μια πλειοδοσία πατριωτισμού και ο καθένας να λέει τι θα κάνουμε εδώ και εκεί; Ας πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ας μας ενημερώσει η κυβέρνηση με ποια θέση προσέρχεται. Με τη θέση του κ. Καμμένου ή με τη θέση του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά;», πρόσθεσε.