Δεν διέψευσε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την θέλουν να αντικαθιστά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, στον επικείμενο μίνι – ανασχηματισμό, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το θέμα του ανασχηματισμού θα έχει ολοκληρωθεί έως αργά απόψε το βράδυ ή νωρίς αύριο το πρωί.

Παράλληλα, τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της υποψηφιότητας του Ε. Βενιζέλου για την ανάληψη της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι «πάντα βρίσκεσαι στο πλευρό εκείνων με τους οποίους μοιράζεσαι παρόμοιες απόψεις». Μάλιστα, όπως επεσήμανε «ο κ. Βενιζέλος με την ανάληψη σε μια δύσκολη εποχή αυτού του υπουργείου προχώρησε σε μια πράξη γενναία».

Απέφυγε ωστόσο επιμελώς να απαντήσει στο εάν είχε ποτέ ενδιαφερθεί να καταθέσει τη δική της υποψηφιότητα, όπως και το εάν συμφωνεί για κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, θέμα για το οποίο επιμένει ο Α. Λοβέρδος και με το οποίο δεν έχει δείξει να διαφωνεί ο Ε. Βενιζέλος.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε πως μετά τις εκλογές θα πρέπει να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση, ενώ δήλωσε πως θα έπαιζε καταλυτικό ρόλο μια συμμετοχή της Αριστεράς σε μια νέα κυβέρνηση.