«Η Ελλάδα, έπειτα από χρόνια Μνημονίων, έχει επιλέξει το δρόμο εξόδου στις αγορές. Ως χώρα έχουμε κατεύθυνση και ξέρουμε προς τα πού κινούμαστε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 με αφορμή τη θέση του Γιάννη Στουρνάρα για έξοδο στις αγορές με πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει τη στάση του κ, Στουρνάρα, διευκρινίζοντας πως προφανώς είναι προσωπική του άποψη και όχι άποψη της ΤτΕ.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «η γραμμή εξόδου από τα Μνημόνια και επιστροφής στις αγορές είναι η γραμμή της κυβέρνησης και της χώρας και αποτελεί απόφαση και του Eurogroup του Ιουνίου 2017, το οποίο μιλά για cash buffers που θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια».

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Δραγασάκης από την απόφαση που έχουν πάρει κυβέρνηση και θεσμοί, «το απαραίτητο μαξιλάρι ασφαλείας υπάρχει, καθώς υπάρχουν τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, υπάρχουν τα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση όπως και η σχέση μας με τους δανειστές».

Επομένως, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπάρχουν όλα τα στοιχεία που διασφαλίζουν την έξοδο μας στις αγορές και αναρωτήθηκε γιατί «τότε να επιλέξουμε πιστοληπτική γραμμή στήριξης που συνεπάγεται μνημόνιο, αφού θα προβλέπει μέτρα προς υλοποίηση».

Και καταλήγοντας ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως «δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχει Έλληνας που δεν θέλει να βγούμε από τα Μνημόνια και την επιτροπεία».