Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο οριστικοποιείται η απόφαση περικοπής μισθών και συντάξεων όπως και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. με ημερομηνία έναρξης των νέων μέτρων την 1 Μαρτίου όπως έχουν απαιτήσει οι δανειστές.

Παράλληλα ο Λ. Παπαδήμος αναμένεται να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η εκταμίευση εντός του Μαρτίου του πρώτου ποσού της νέας οικονομικής βοήθειας.

Ας σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός αναχωρεί αύριο Τετάρτη για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με αποκλειστικό θέμα την εφαρμογή των μέτρων του δεύτερου πακέτου βοήθειας και την απορρόφηση των πόρων της Ε.Ε. για την ανάπτυξη.

Στην συνάντηση, θα συμμετάσχουν οι κοινοτικοί Επίτροποι για την οικονομία, Όλι Ρεν, για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν, για την απασχόληση Λάζλο ‘Αντορ και για τον προϋπολογισμό, Γιάνος Λεβαντόβσκι.

Αντικείμενο της συνάντησης εκτός από την εφαρμογή των μέτρων θα είναι για πρώτη ίσως φορά και η ανάπτυξη καθώς πληθαίνουν οι φωνές και στην ΕΕ ότι η ελληνική συνταγή είναι είναι εξ ορισμού αποτυχημένη αφού λείπει ο βασικός όρος για την δημιουργία πρωτογενούς ελλείμματος που είναι η ανάπτυξη.