Για την αξία του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας για την αξιολόγηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του συνόλου των δήμων της χώρας.

Η κ. Φωτίου τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στους “28” της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα οικογενειακά επιδόματα» και δήλωσε ότι για πρώτη φορά θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού στα οικογενειακά επιδόματα κατά 40%. Υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο για το παιδί «είναι οι υπηρεσίες και όχι ένα επίδομα», τονίζοντας πως «ήταν σκοπός της ζωής μας να επαναφέρουμε τα σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά» και είπε ότι ήδη τελείωσε ο διαγωνισμός για 130.000 καθημερινά σχολικά γεύματα, στον οποίον πήραν μέρος 93 εταιρίες.

Αναφερόμενη στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αν. υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «παραλάβαμε 75.000 δωρεάν παιδιά στους σταθμούς το 2015», ήδη βρισκόμαστε στα 109.000 ενώ το 2018 με τη δημιουργία 400 νέων βρεφονηπιακών σταθμών θα φτάσουν τις 120.000. Παράλληλα, προανήγγελλε τη δημιουργία 1.700 νέων βρεφονηπιακών σταθμών το 2019 από τα αντίμετρα.

Μιλώντας για τους αναπήρους, η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε ότι «έχουν υποστεί ένα μεγάλο bulling», σημειώνοντας ότι δεν θα κοπεί κανένα επίδομα, ενώ αναφέρθηκε και στο πιλοτικό πρόγραμμα για τον «ηλεκτρονικό φάκελο αναπηρίας» με τον ΗΔΙΚΑ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για σπουδαία μεταρρύθμιση.

Επίσης η κ. Φωτίου χαρακτήρισε «καινοτομία» τον ΟΠΕΚΑ, το νέο ΟΓΑ, λέγοντας ότι «θα δίνει όλα τα επιδόματα του κράτους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.