Μέριμνα για τους άνεργους ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

«Να διασφαλιστεί η περίθαλψη» όσων έχασαν τη δουλειά τους τη διετία 2009-2010


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:48
25/01/2012
Μέριμνα για τους άνεργους ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
3
loading

Νομοθετική πρωτοβουλία για τη διασφάλιση υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων που έχασαν τη δουλειά τους τη διετία 2009-2010 ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο υπογράφοντα τον κύριο Γιάννη Αμοιρίδη.

Στο κείμενο της επιστολής επισημαίνουν ότι «ο συνολικός αριθμός των ανέργων έφτασε τις 903.525 ατόμων τον περασμένο Οκτώβρη, αγγίζοντας το 18,2% έναντι του 17,2% το Σεπτέμβρη του 2011 και 13,5% του Οκτώβρη του 2010» και σημειώνουν ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν ανοδική τάση για το 2012».

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για «κοινωνικό εφιάλτη» και ζητούν από την πολιτεία παράλληλα με δράσεις κατά της ανεργίας, να διασφαλίσει την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών που πλήττονται από την ανεργία. Μάλιστα τονίζουν ότι «η πολιτεία επειδή κινδυνεύει να περιορισθεί μονοσήμαντα σε οικονομικά θέματα, πρέπει να δραστηριοποιηθεί και στα κοινωνικά ζητήματα».

Ειδικότερα οι βουλευτές προτείνουν «όσα άτομα κατά τα έτη 2009-2010 είχαν προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και απώλεσαν τη δυνατότητα αυτή λόγω της ανεργίας, να τους δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, ανεξάρτητα αν το 2011 κάλυψαν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων που απαιτείται από τον νόμο». Στην επιστολή χαρακτηρίζουν την προτεινόμενη πρωτοβουλία «ελάχιστο δείγμα υποχρέωσης της πολιτείας, έναντι των πολιτών που χειμάζονται».

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Νίκος Ζωίδης, Ιωάννης Βλατής, Αθανάσιος Χανταβάς, Ηλίας Θεοδωρίδης, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Γιώργος Παπαμανώλης, Πάυλος Στασινός, Σάββας Εμινίδης, Αφροδίτη Παπαθανάση, Νίκος Τσώνης, Βασίλης Τόγιας και Δημητρης Βαρβαρίγος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar laros

    Κοιτα ποιοι μιλουν Αυτοι που δημιουργησαν τους ανεργους, εφεραν τους μισθους ινδιας και δεν αφησαν ουτε εναν εργαζομενο ανα οικογένεια

  2. avatar nikolaos

    αυτά τα λέτε γιατη σύντομα θα είστε και εσείς άνεργοι τουλάχιστον να εξασφαλίσετε την ασπιρινησας

  3. avatar dimitris_london

    Δηλαδή, ρέ παιδιά, τί γίνεται στήν Ελλάδα; Οι άνεργοι χάνουν , κοντά στ\' άλλα , καί τήν ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη; Αυτό δέν θά τό δεχόταν ούτε η .... Τρόικα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει