«Οριακή και σπάνια είναι», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ανάπτυξης Ανδρέα Λοβέρδο, μια ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση για τα εργασιακά.

Μιλώντας στο «Real Fm», ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η παραίνεση του πρωθυπουργού ήταν να υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων «για να μην οδηγηθούμε σε ρύθμιση που θα ξεφεύγει από τις μεταπολιτευτικές συνήθειες μας», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι χρειάζεται κάποια παρέμβαση και στο μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα.

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της μείωσης στις επικουρικές στα ταμεία που δεν αντέχουν, διευκρινίζοντας πως ο ίδιος είχε αποφασίσει το καλοκαίρι του 2010 μειώσεις στα ταμεία που δεν αντέχουν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο υπαγωγής των νέων ομολόγων, που θα εκδοθούν μετά το κούρεμα, στο βρετανικό δίκαιο, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «έχω ακούσει από τον πρωθυπουργό, να λέει: να ισχύσει το δίκαιο το δικό μας» και πρόσθεσε ότι η θέση του είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως πρέπει να ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο, να είναι λιτές και «αδάπανες» και ενόψει του Εθνικού Συμβουλίου ζήτησε «να τα κάνουμε όλα με σοβαρότητα».

«Εγώ έχω ρίξει τους τόνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.