Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή, με αφορμή τις ενέργειές του μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.

«Δεν ντρέπεστε λίγο, κυκλοφορείτε με τέτοιο θράσος και είστε υπεύθυνος για όλα αυτά που έχουν γίνει και μου υψώνετε και τη φωνή σας, θα απαντήσετε, είστε υπόλογος», είπε σε οξύτατο τόνο o κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον υπουργό.

Τόνισε ακόμη ότι τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται για το πότε ζήτησε την υποστήριξη του EMSA. Μάλιστα, επεσήμανε ότι αν εξακριβωθεί ότι η υποστήριξη ζητήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου οφείλει «εδώ και τώρα» να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε σειρά ερωτημάτων στον κ. Κουρουμπλή, μεταξύ των οποίων τα εξής: «Γιατί δεν ενημερώσατε τους δημάρχους και γιατί οι δήμαρχοι αντιμετώπισαν το πρόβλημα όταν είδαν την κηλίδα στις ακτές τους; Ποιος λέει ψέματα, οι δήμαρχοι ή εσείς που δεν αντιληφθήκατε την έκταση του προβλήματος; Πότε φτιάχτηκε το περιβόητο συντονιστικό στο οποίο αναφέρεστε και ποιο ήταν το επίπεδο του συντονισμού, το επίπεδο της ενημέρωσης των τοπικών αρχών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα;».