Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις συνεντεύξεις των επικεφαλής της Τρόικας υποστήριξε ότι «οι αλλεπάλληλες εφ’ όλης της ύλης συνεντεύξεις των επικεφαλής της «τρόικα» στις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου συγκροτούν μια συνεκτική επικοινωνιακή πολιτική και έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι είναι η «τρόικα», πλέον, η οποία αποφασίζει και κατευθύνει τις τύχες της χώρες, σε έναν απολύτως καταστροφικό και αδιέξοδο δρόμο.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο έχει υποκατασταθεί αλλά και έχει παραδώσει πλήρως την εξουσία στους ελεγκτές της Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ, ακυρώνοντας κάθε ίχνος λαϊκής κυριαρχίας και λαϊκής βούλησης σ’ αυτή τη χώρα.

Μάλιστα αναφερόμενος στη συνέντευξη Πωλ Τόμσεν στη Ναυτεμπορική είπε ότι ο κ. Τόμσεν «ως απόλυτος υπερυπουργός και εν λευκώ διαχειριστής των οικονομικών εξελίξεων, δίνει εντολή για συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα, με κεντρικό το ρόλο του ξένου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Ζητά στην ουσία την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και ομολογεί ότι η «τρόικα» αποφάσισε το νέο «δώρο» των 25 δισ. στις τράπεζες».

Υποστήριξε ότι η χώρα «χρειάζεται εδώ και τώρα μια νέα στρατηγική εθνικοποίησης-κοινωνικοποίησης των τραπεζών ως προϋπόθεση μιας νέας χρηματοπιστωτικής πολιτικής διεξόδου από την κρίση, ανάπτυξης, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης του τόπου».