Την πεποίθησή του ότι «δεν είναι καιρός για δαχτυλίδια. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη της αναβάπτισης στη βάση» εξέφρασε ο Χρήστος Πρωτόπαπας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι «πριν τις εκλογές πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Όμως είναι δυο τα βήματα το πρώτο βήμα είναι η διαδικασία του απολογισμού και της πολιτικής, δεν μπορεί να πηγαίνουμε μόνο σε εκλογή αρχηγού, χωρίς να έχουμε συζητήσει πολιτικά τι κάναμε αυτά τα δυο χρόνια, ποια είναι τα σωστά, ποια είναι τα λάθη, ποια είναι η αυτοκριτική και τι αλλάζουμε.

Ποιες είναι οι νέες προτάσεις μας για το κοινωνικό κράτος, τολμηρές πολιτικές για την ανάπτυξη, το θέμα της δικαιοσύνης, το φορολογικό, τι κάνουμε στην Ευρώπη, το πολιτικό σύστημα.

Σε αυτά τα ζήτημα πάνω ο κόσμος περιμένει κάποιες απαντήσεις. Οι υποψήφιοι θα διατυπώσουν τις απόψεις τους όταν έρθει η ώρα και στο συνέδριο μέσα θα έχουν την ευκαιρία και εν συνεχεία στη μικρή περίοδο που θα μεσολαβήσει μεταξύ συνεδρίου και εκλογής αρχηγού».

Παράλληλα ο κ. Πρωτόπαπας εμφανίστηκε αντίθετός στο ενδεχόμενο διαρχίας που θα αφορούσε άλλο πρόσωπο στην προεδρεία του ΠΑΣΟΚ και άλλο υποψήφιο αρχηγό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν είναι καθαρή λύση αυτό. Αυτό δημιουργεί σύγχυση αυτό εμποδίζει το κόμμα μας να έχει ένα καθαρό λόγο απέναντι στους πολίτες, και δημιουργεί λάθος εντυπώσεις ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι φοβόμαστε την κοινωνία να στήσουμε κάλπη και να ζητήσουμε την έγκρισή της μέσα από μια πολιτική διαδικασία, στην εκλογή του νέου αρχηγού.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να το κάνουμε αυτό. Είναι λίγο αστείο να λέει το κόμμα μας στη φάση που βρίσκεται σήμερα, ότι εγώ θα έχω άλλο αρχηγό του κόμματος και θα έχω άλλο υποψήφιο Πρωθυπουργό. Σε τελική ανάλυση αυτό που χρειάζεται είναι να δείξουμε ποια είναι η νέα μας πολιτική, και με ποια πρόσωπα θα την στηρίξουμε στην ηγεσία, αυτό χρειάζεται πάνω από όλα».