«Διαχειρίστηκα το πλαίσιο των προμηθειών, στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, με απόλυτη διαφάνεια. Φεύγοντας άφησα πλαίσιο συμβατικό, νομοθετικό, προκειμένου όποιος έχει να το διαχειριστεί να δώσει μία λύση» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τις πληρωμές των υποβυχίων.

«Γράφεται εκτενώς για την εκταμίευση των 105 εκατομμυρίων ευρώ προς τον Σάφα. Ήθελα να διασκεδάσετε αυτές τις εντυπώσεις», είπε απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας ότι «λεφτά στον αέρα δεν χαρίζουμε σε κανέναν. Είχαμε συμφωνήσει ότι θα φτιάχνει λαμαρίνες ο Σάφα και τότε θα πληρώνεται».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «τα θέματα των υποβρυχίων, τα διαχειρίζεται το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας. Τις πληρωμές και την παρακολούθηση των συμβάσεων τις κάνει το υπουργείο ‘Αμυνας», για να υπενθυμίσει ότι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας εκπροσωπούνται και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και ο ΛΑΟΣ εκπροσωπείται με τον αναπληρωτή υπουργό.