Λεμέρ: Δεν κυκλοφορώ με μηχανή και με κάσκα όπως ο κ. Βαρουφάκης

Η απάντηση του Γάλλου ΥΠΟΙΚ σε δημοσίευμα που τον παρομοίαζε με τον Έλληνα πρώην υπουργό


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:46
16/06/2017
Λεμέρ: Δεν κυκλοφορώ με μηχανή και με κάσκα όπως ο κ. Βαρουφάκης
loading

Δημοσίευμα της «Liberation» με τίτλο «Ο Μπρούνο Λεμέρ στα βήματα του Βαρουφάκη», κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ στη συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο, μετά το τέλος του Eurogroup. «Εγώ δεν κυκλοφορώ με μηχανή και εμένα δεν θα με δείτε με μηχανή και με κάσκα στο χέρι», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός.

Η εφημερίδα παρομοίαζε την πρόταση της Γαλλίας -που υιοθετήθηκε- για δημιουργία μηχανισμού που θα συνδέει τις πληρωμές της Ελλάδας με τους ρυθμούς ανάπτυξης με πρόταση που είχε κάνει στο παρελθόν ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Σχετικά με τη σύγκρισή μου με τον κ. Βαρουφάκη: Κατ’ αρχάς εγώ δεν κυκλοφορώ με μηχανή και εμένα δεν θα με δείτε με μηχανή και με κάσκα στο χέρι», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Δεν προτείνω ένα νέο μέσο χρηματοδότησης. Ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε ένα καινούριο μέσο χρηματοδότησης. Ο μηχανισμός (που προτείνει η Γαλλία) δεν έχει να κάνει τίποτα με αυτό. Και θέλω να επιμείνω ως προς αυτό. Είναι απλώς ένας ευέλικτος μηχανισμός που επιτρέπει να προσαρμόζεται ο ρυθμός των πληρωμών με τις δυνατότητες αποπληρωμής της Ελλάδας που θα βρίσκονται σε συνάρτηση με τα επίπεδα της ανάπτυξης».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε: «Αυτός είναι ο μηχανισμός που προτείναμε και θέλω να επιμείνω ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τις προτάσεις του κ. Βαρουφάκη, καθώς εκείνος πρότεινε ένα νέο χρηματοδοτικό μέσο. Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του μηχανισμού και πώς υιοθετήθηκε δεν θα μιλήσω για τις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης που έκανα πριν από 10 ημέρες, αλλά πιστεύω ότι οι επαφές που είχα με την πρόεδρο του ΔΝΤ στο Παρίσι πριν από μερικές ημέρες, με τον πρόεδρο του Eurogroup με τον Γερμανό ομόλογό μου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς και με την ελληνική πλευρά στην Αθήνα καρποφόρησαν ώστε να πεισθούν οι εταίροι για ένα πιο ευέλικτο σύστημα από εκείνο το αυστηρό πλαίσιο που υπήρχε, και έτσι συμφώνησαν όλοι».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει