Για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις παρατάσεις που παίρνει διαρκώς μίλησε ο γραμματέας ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης.

«Η διαπραγμάτευση παίρνει διαρκώς παρατάσεις κι αυτό οδηγεί σε πρόσθετα βάρη, τα οποία θα επωμιστούμε ξανά στις πλάτες μας όλοι εμείς που ανήκουμε στα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής και προσθέτει ότι «η τρόικα βλέποντας ότι έχει να κάνει με μια ανίκανη και αναξιόπιστη κυβέρνηση θέτει διαρκώς όλο και πιο μαξιμαλιστικούς στόχους. Ακόμα κι αυτή η διαπραγμάτευση να περάσει, θα ‘ρθει νέα, αέναη και τελικά θα συνεχίζεται ένας φαύλος κύκλος μιζέριας».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστηρίζει ότι «μόνη λύση είναι οι ανίκανοι διαπραγματευτές του σήμερα και του χθες να μην έχουν θέση στην επόμενη ομάδα διαπραγμάτευσης η οποία θα κληθεί να υπηρετήσει την αναγκαιότητα της ταχείας εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, μέσα από την υλοποίηση των στόχων που έχουν συμφωνηθεί, με κριτήριο πάντα τη δίκαιη – αναλογική κατανομή των βαρών σε κάθε κοινωνική ομάδα».

Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στον τρόπο εκλογής των συνέδρων σημειώνει ότι «η λογική που μας διέπει είναι κάθε προοδευτικός πολίτης να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο συνέδριο από την κοινωνική βάση της παράταξης επί ίσοις όροις, μέσα από διαφανείς διαδικασίες και χωρίς την ανάγκη έκδοσης κομματικού “διαβατηρίου”».