Την ανάγκη να «αναγεννηθεί ο πολιτικός χώρος της κεντροαριστεράς» και να αντικατασταθεί «το παλιό παραγωγικό μοντέλο», επισήμανε σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδη, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα και συμμετείχε στην εκδήλωση της πρωτοβουλίας «Ωρα Αποφάσεων» μαζί με τους Γιάννη Ραγκούση και ‘Αννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε πως η πρωτοβουλία απευθύνεται τόσο στην κοινωνία όσο και στις πολιτικές δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθεί, όπως είπε, «το καινούριο».

«Απευθυνόμαστε στην κοινωνία και στις πολιτικές δυνάμεις με μια καθαρή και τίμια πρόταση για το πώς με τη συμμετοχή όλων να δημιουργήσουμε το καινούριο.Επίσης, έχουμε προτάσεις για την Ελλάδα για το πως θα αντιμετωπίσουμε τα συγκεκριμένα προβλήματα, όπως είναι τα κόκκινα δάνεια, το τραπεζικό σύστημα, η επιχειρηματική δραστηριότητα, το ασφαλιστικό σύστημα, η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και γενικά πως μπορούμε να αντικαταστήσουμε το παρασιτικό μοντέλο που μας κατέστρεψε με το νέο παραγωγικό μοντέλο», είπε ο πρώην υπουργός.

Επίσης, ο κ. Φλωρίδης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένας φορέας της κεντροαριστεράς, τονίζοντας πως αυτός ο στόχος δεν μπορεί να έρθει με τον τρόπο που πολιτεύεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι κατακερματισμένος, σε βαθιά πολιτική κρίση και η αναγέννηση του δεν μπορεί να έρθει ούτε από τον τρόπο που πολιτεύεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που έχει ένα παρωχημένο και παρακμιακό λόγο και φυσικά ούτε από την γερασμένη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται κάτι γενναίο, κάτι ανανεωτικό που μέσα από ενωτικές διαδικασίες μπορεί να οδηγήσει στο νέο», σημείωσε ο κ. Φλωρίδης.