Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Συμφωνία για τα πρόσωπα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας φέρεται να έχει επέλθει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο υπάρχει συμφωνία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού που αναμένεται να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος αλλά και στην ύπαρξη δυο αντιπροέδρων, ενός από κάθε κόμμα. Τα ονόματα που έχουν συζητηθεί είναι του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη μια πλευρά και του Σταύρου Δήμα από την άλλη.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής σοβαρό φαίνεται το πρόβλημα διαδικασίας που έχει προκύψει με τον κύριο Παπανδρέου να φέρεται να ζητά πρώτα τη συμφωνία στο πρόσωπο και το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και μετά την επίσημη υποβολή της παραίτησής του και τον κύριο Σαμαρά να επιμένει να υπάρξει πρώτα παραίτηση και κατόπιν συμφωνία στους όρους για τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

Σε λίγη ώρα αναμένεται συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και η πρώτη αντίδραση Παπανδρέου μετά τη δήλωση Σαμαρά, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.